Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 2 2013

Σφηνάκια για Λαχεία, Alpha Trust, Fintexport και Entersoft

Σφηνάκια για Λαχεία, Alpha Trust, Fintexport και Entersoft

ENTERSOFT: Η διασπορά και η εμπορευσιμότητα λείπουν από τη μετοχή της Entersoft, προκειμένου να αποτελέσει έναν ενδιαφέροντα τίτλο για το Χρηματιστήριο της Αθήνας. Ενδεικτικό στοιχείο ότι το τελευταίο εξάμηνο δεν έχει αλλάξει χέρια ούτε μία μετοχή.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, η εταιρεία έχει αποδείξει τα χρόνια που διαπραγματεύεται στην Εναλλακτική Αγορά (ΕΝ.Α.) πως κερδίζει μερίδια αγοράς, ανεβάζει τζίρους (από τα 3,45 στα 3,88 εκατ. στο πρώτο εξάμηνο), προχωράει σε επιλεγμένες εξαγορές, βγάζει κέρδη (0,61 εκατ. ευρώ στο πρώτο φετινό εξάμηνο η προ φόρων επίδοση, έναντι 0,165 εκατ.) και εξακολουθεί να έχει πολύ υψηλή ρευστότητα (πάνω από 1,7 εκατ. ευρώ στο ταμείο της, όταν το σύνολο του τραπεζικού δανεισμού είναι μόλις 236 χιλ. ευρώ).

Όσο για την τρέχουσα κεφαλαιοποίησή της, βρίσκεται στα 7,12 εκατ. ευρώ, ελαφρά πιο πάνω από την καθαρή της θέση (6,199 εκατ. στις 30/6/2013).

Πέρα βέβαια από την Entersoft υπάρχουν ακόμη 3-4 τουλάχιστον πολύ υποσχόμενες περιπτώσεις στην ΕΝ.Α., που θα μπορούσαν να προσελκύσουν το επενδυτικό ενδιαφέρον, αν βελτιωνόταν το ζήτημα της εμπορευσιμότητας. Μια λύση θα ήταν η μετάταξη των εταιρειών αυτών στην Κύρια Αγορά του Χ.Α. μέσα από αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και κάλυψη αυτών των εκδόσεων από το ευρύ επενδυτικό κοινό.

Κάτι τέτοιο όμως έχει τις δικές του δυσκολίες στην τρέχουσα συγκυρία...

 

ALPHA TRUST: Και μια και μιλάμε για την Εναλλακτική Αγορά, να σημειώσουμε την πρόσφατη απόφαση (25 Ιουλίου) της γενικής συνέλευσης της Alpha Trust, η οποία αποφάσισε το reverse split των μετοχών με σχέση 1 νέα για κάθε 10 παλιές και την επιστροφή κεφαλαίου 1,5 ευρώ ανά μετοχή (σύνολο επιστροφής 4,66 εκατ. ευρώ, με την τρέχουσα κεφαλαιοποίηση να κυμαίνεται τα 30,75 εκατ. ευρώ).

Θα υπάρξουν οφέλη για την εταιρεία από την εξαγορά της Κύπρου ΑΕΔΑΚ.

 

ΛΑΧΕΙΑ: Υπογράφηκε τελικά η σύμβαση για κρατικά λαχεία δίνοντας τέλος στο σίριαλ που κράτησε μήνες.

Όσο για το ποιοι ακριβώς επωφελούνται, δυσανάλογα με την επένδυση που πραγματοποιούν, ορισμένοι κακεντρεχείς παραπέμπουν στις ανακοινώσεις της Τρίτης.

Όπως λένε, η ανακοίνωση της Intralot ήταν διπλάσια σε έκταση από την αντίστοιχη του ΟΠΑΠ που κατέχει το 67% της Ελληνικά Λαχεία. Το Δελτίο Τύπου της Intralot ήταν, δε, τόσο πανηγυρικό που ορισμένοι μπερδεύτηκαν και σε πολλέ ιστοσελίδες κυκλοφόρησαν τίτλοι του τύπου «Στην Intralot τα Κρατικά Λαχεία»!

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ: Την επιβολή προστίμου δέκα χιλιάδων ευρώ αποφάσισε χθες(!) η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στην κλωστοϋφαντουργία Fintexport, επειδή... δεν εξέδωσε έγκαιρα τις λογιστικές καταστάσεις του εξαμήνου και του εννεαμήνου 2012.

Με τη διαφορά ότι η εταιρεία έχει υποβάλει από την 1η Μαΐου του 2013 αίτηση πτώχευσης...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v