Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 26 2013

Συμπαραγωγή ηλεκτρισμού-θερμότητας στο... Hilton!

Συμπαραγωγή ηλεκτρισμού-θερμότητας στο... Hilton!
H εισηγμένη εταιρεία Ιονική Ξενοδοχειακή δεν περιορίστηκε στη νέα επιχειρησιακή σύμβαση με τους εργαζόμενους για τον φετινό περιορισμό του λειτουργικού κόστους. Επιπλέον, έχει υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό με την εταιρεία Ηλιοστάτης με σκοπό την εγκατάσταση γεννήτριας για τη συμπαραγωγή ηλεκτρισμού και θερμότητας με φυσικό αέριο και κύριο στόχο τη μείωση του ενεργειακού κόστους του ξενοδοχείου.

Επίσης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Πράσινος Τουρισμός», πέραν της επενδύσεως για την εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας και ύδατος, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, τέθηκε σε δοκιμαστική λειτουργία και η μηχανική κομποστοποίηση με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος.

Κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο, ο κύκλος εργασιών στο ξενοδοχείο Hilton αυξήθηκε από τα 11 στα 12,7 εκατ. ευρώ, το EBITDA ανέβηκε από το 0,1 στο 1,8 εκατ. ευρώ, η πληρότητα διαμορφώθηκε σε 56,8%, έναντι 48,5% το 2012, η μέση τιμή σε 141 ευρώ έναντι 139 ευρώ, ενώ παρατηρήθηκε δραστική μείωση στο προ φόρων αποτέλεσμα (-1,05 εκατ. έναντι -3 εκατ. ευρώ).

Σύμφωνα με την εισηγμένη, η πορεία των κρατήσεων στα κύρια τμήματα της τουριστικής αγοράς κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα και δημιουργεί σοβαρές προσδοκίες ότι η τρέχουσα τουριστική περίοδος θα καταγράψει έστω και μικρή ανάκαμψη έναντι του 2012.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v