Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 8 2013

Η 28η των τραπεζών και τα σχέδια της ΕΤΕ για Ν. Αφρική

Η 28η των τραπεζών και τα σχέδια της ΕΤΕ για Ν. Αφρική

ΤΡΑΠΕΖΕΣ-ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ: Το τριήμερο των τραπεζών θα είναι αυτό της 28ης Οκτωβρίου. Η εθνική εορτή πέφτει φέτος Δευτέρα και το τριήμερο αυτό αποτελεί ιδανική ευκαιρία για τα πιστωτικά ιδρύματα.

Εντός αυτού θα ολοκληρωθεί η μετάπτωση των συστημάτων της Τράπεζας Κύπρου στην Πειραιώς καθώς και η μετάπτωση του συστήματος καταθέσεων της Εμπορικής σε αυτό της Alpha.

Θα ακολουθήσει η ενοποίηση των συστημάτων δανείων Alpha και Εμπορικής, όπου ως βάση θα χρησιμοποιηθεί το σύστημα της Εμπορικής.

 

ΕΤΕ: Μπορεί το πλάνο αναδιάρθρωσης να προβλέπει πώληση των θυγατρικών σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, FYROM και Αλβανία, αλλά όπως επισημαίνουν στελέχη της Εθνικής ο χρόνος ως το 2017 είναι μακρύς.

«Μπορεί το 2015 η ΕΤΕ να έχει εξασφαλίσει από τις πωλήσεις non core business αλλά και από διάθεση μειοψηφικού πακέτου της Finansbank την απαραίτητη κεφαλαιακή θωράκιση ώστε να έχει πετύχει την ιδιωτικοποίησή της, χωρίς να χρειασθεί να πειράξει τα Βαλκάνια».

Πρόκειται για υπερβολή που αποσκοπεί στο να δείξει ότι οι πωλήσεις τραπεζικών θυγατρικών δεν είναι δεσμευτικές, όπως αυτές των non core business assets, αλλά θα επιστρατευθούν στον βαθμό που απαιτείται για να ενισχυθούν κεφαλαιακά οι τράπεζες.

Κάποιες πάντως από τις δραστηριότητες στο εξωτερικό θα πωληθούν όπως και να 'ναι. Η πώληση της παρουσίας της Εθνικής στη Ν. Αφρική για παράδειγμα θα πρέπει να θεωρείται θέμα χρόνου.

Προς πώληση θα βγει μάλλον και η θυγατρική στην FYROM.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v