Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 8 2013

Ο Μαυραγάνης, οι… αδιάβαστοι νομοθέτες κι οι «παικταράδες»

Ο Μαυραγάνης, οι… αδιάβαστοι νομοθέτες κι οι «παικταράδες»

Το επόμενο βήμα στην φορολογική-αναπτυξιακή επανάσταση που επιφέρει η κυβέρνηση με τις νέες ρυθμίσεις, θα είναι η ενσωμάτωση ενός νέου ΚΑΔ, όπως λέγονται εν συντομία οι Κωδικοί Αριθμοί (επαγγελματικής) Δραστηριότητας.

Με τίτλο επαγγέλματος: Χρηματιστηρικός… Παίκτης.

Στον οποίο βεβαίως θα εντάσσονται όσοι «παικταράδες» κάνουν πάνω από… τρεις πράξεις σε μετοχές, ομόλογα ή παράγωγα, ανά εξάμηνο, μιας και αυτούς διακρίνει ο νέος νόμος ως περίπου επαγγελματίες της αγοράς.

Μην γελάσετε. Αυτά και χειρότερα ακούγονταν χθες στους κύκλους του χρηματιστηρίου για την απίστευτη προχειρότητα και ελαφρότητα με την οποία καταρτίζονται -και εν συνεχεία ψηφίζονται από τους βουλευτές- οι νόμοι του κράτους.

Διότι όσα επισήμανε χθες ο ΣΜΕΧΑ για τις απίστευτες χοντράδες στον φορολογικό νόμο έχουν ΗΔΗ ψηφιστεί!

Θα πείτε ίσως «εδώ υπάρχουν πολιτικοί που το δήλωσαν δημοσίως ότι δεν διάβασαν τα μνημόνια, θα διαβάσουν ένα… ψωρονομοσχέδιο;».

Σωστά, αλλά κάπως έτσι φτάσαμε σε αυτήν τη μαύρη κατάντια.

Τα παράξενα όμως δεν τελειώνουν εδώ.

Όπως πληροφορείται η στήλη, ο αρμόδιος για τα φορολογικά υφυπουργός, κ. Μαυραγάνης, που ως πρώην άνθρωπος της αγοράς είχε καλλιεργήσει προσδοκίες αποτελεσματικότητας, έχει πλέον μάλλον… διακοσμητικό ρόλο.

Τις αποφάσεις φαίνεται να τις λαμβάνουν άλλα υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου καθώς και ο κ. Ρεφενές, της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχου, η οποία όμως, τυπικά τουλάχιστον, ουδεμία σχέση και αρμοδιότητα έχει με την κατάρτιση φορολογικών νομοσχεδίων.

Αν είναι όντως έτσι, μια παρότρυνση έχει η στήλη προς τον αρμόδιο υφυπουργό. Γιατί δεν παραιτήστε, αγαπητέ, να μη διασύρετε και το όνομά σας;

Αφήστε τους να κάνουν την τάχα φορολογική επανάσταση χωρίς… εσάς.

ΥΓ.: Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, μέχρι τώρα η μεγαλύτερη απογοήτευση από την κυβερνητική πολιτική αφορά τον πραγματικά στρατηγικό τομέα της φορολογίας. Θυμάστε τις υποσχέσεις για εκ βάθρων αλλαγές και απλούστευση της νομοθεσίας; Για κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων;

Λόγια έμειναν και πάλι…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v