Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 24 2013

Oι έρευνες του Κατακόλου και ο «ξεχασμένος γάμος»

Oι έρευνες του Κατακόλου και ο «ξεχασμένος γάμος»

Μετά το forced marriage της Εnergean και της Grekoil, με κουμπάρο το ΥΠΕΚΑ τον περασμένο Αύγουστο, η πρότασή τους για την έρευνα και εκμετάλλευση του κοιτάσματος πετρελαίου στο Κατάκολο, δείχνει ότι ξεχάστηκε.

Όπως μαθαίνουμε, η διαπραγμάτευση στο Λονδίνο συνεχίζεται, έστω και με αργούς ρυθμούς, έστω και με δυσκολίες.

Μόνο όμως για τις δύο άλλες περιοχές, δηλαδή τα Ιωάννινα και τον Πατραϊκό. Το Κατάκολο μοιάζει να έχει εξαφανιστεί από τον ορίζοντα, να μην υπάρχει.

Ήδη πλησιάζουμε τα δύο χρόνια από την προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού για τις τρεις περιοχές και όπως δείχνουν τα πράγματα, υπογραφές (και επικύρωση από τη Βουλή) των συμβάσεων δύσκολα θα έχουν ολοκληρωθεί (αν ποτέ ολοκληρωθούν δηλαδή) μέσα στο 2013. Όσο για το Κατάκολο, αν συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με τους ίδιους ρυθμούς, τότε... ζήσε Μάη μου.

Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα για το πώς αντιλαμβάνεται το Δημόσιο και οι πολιτικές ηγεσίες τις έννοιες «επιχειρηματικός χρόνος», επιχειρηματικότητα.

Γιατί κατά τα άλλα, τα γεωτρύπανα ξεκίνησαν και το πετρέλαιο ήδη ρέει. Αλλά μόνο στις ομιλίες των πολιτικών και των κάθε είδους «ειδικών».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v