Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 9 2006

Το σίριαλ ΑΣΠΙΣ-Universal Bank

Την υπόθεση του... μικρού Άλεξ, άρχισε να θυμίζει η διεκδίκηση της Universal Bank από τον Όμιλο της Ασπίδας Πρόνοιας, επιβεβαιώνοντας το euro2day που εδώ και πολύ καιρό έγραφε ότι το ”σίριαλ” δύσκολα θα λήξει πριν τον Ιανουάριο του 2007, αν τελικά λήξει…

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Ο Παύλος Ψωμιάδης επιμένει να διεκδικεί την Universal Bank (βλέπε και δεύτερη δημόσια προσφορά στα 95 λεπτά της κυπριακής λίρας) για τον κύριο λόγο ότι γνωρίζει ότι η κυπριακή τράπεζα έχει ανάγκη στρατηγικού εταίρου και μάλιστα σύντομα.

Κι αυτό γιατί –πέρα από οποιοδήποτε άλλο λόγο- χρειάζεται αύξηση κεφαλαίου, την οποία είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει να καλύψει η μητρική ασφαλιστική εταιρία Universal Life, ιδίως ενόψει των αυστηρότερων διατάξεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης γύρω από την κεφαλαιακή επάρκεια των ασφαλιστικών εταιριών (Solvency II).

Από την άλλη πλευρά, ο ”φυσικός ηγέτης” της Universal Life, Ανδρέας Γεωργίου, θα ήθελε σύμφωνα με πληροφορίες, ένα στρατηγικό συνεταίρο που όχι μόνο να καταβάλει ρευστό για την Τράπεζα, αλλά να βοηθούσε και την μητρική ασφαλιστική Universal Life, τόσο στον κλάδο ζωής, όσο και στον κλάδο ζημιών όπου σήμερα δεν δραστηριοποιείται.

Ένας τέτοιος στρατηγικός εταίρος δεν θα μπορούσε να προέρχεται παρά μόνο από τη Δυτική Ευρώπη. Τι θα γίνει όμως, αν τέτοιος εταίρος δεν προκύψει;

Εκεί φαίνεται να ποντάρει ο Π. Ψωμιάδης.

Ο κ. Γεωργίου έχει να φοβάται και άλλα πράγματα. Μήπως για παράδειγμα ο Παύλος Ψωμιάδης εξαγοράσει το ποσοστό που κατέχει στη Universal Life η Λαϊκή Τράπεζα.

Αντίθετα, ο Παύλος Ψωμιάδης δεν έχει ούτε να φοβάται, αλλά ούτε και να χάσει τίποτε από την συγκεκριμένη υπόθεση…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v