Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 9 2006

ACTIVE: Συμφέρει… το κλείσιμο της εταιρίας!

Αναμενόμενη η χθεσινή αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής Active, για λόγους που προ αρκετών ημερών είχε παραθέσει αναλυτικά η στήλη.

Στην αύξηση κεφαλαίου της Active Επενδυτικής ύψους 4,2 εκατ. ευρώ συγκεντρώθηκαν μόλις 23 χιλιάδες ευρώ και κάτι ψιλά (σιγά μην σπρώχνεστε!) και τώρα –αν δεν υπάρξει κάποια σημαντική τοποθέτηση της τελευταίας στιγμής- η εταιρία ”κινδυνεύει” να διαλυθεί (ίδια κεφάλαια κάτω των 10 εκατ. ευρώ).

Γιατί όμως βάζουμε εισαγωγικά στη λέξη ”κινδυνεύει”;

Διότι, τυχόν διάλυση της εταιρίας, μάλλον θα ωφελήσει, παρά θα ζημιώσει τους μετόχους της.

Η τρέχουσα τιμή της μετοχής κυμαίνεται κάτω από τα 90 ευρωλεπτά, όταν η εσωτερική της αξία (στοιχεία 31ης Οκτωβρίου) βρίσκεται στο… 1,10 ευρώ.

Άρα, σε περίπτωση διάλυσης της εισηγμένης, οι μέτοχοι κερδίζουν γύρω στο 25% (μείον κάποια έξοδα για το κλείσιμο της εταιρίας).

Αν τώρα κάποιος θελήσει να καλύψει την αύξηση κεφαλαίου ώστε η εισηγμένη να συνεχίσει τη δραστηριότητά της, τότε θα πρέπει να καταβάλει 1,23 ευρώ για κάθε νέα μετοχή, δηλαδή όχι μόνο να μην εκμεταλλευθεί το discount, αλλά και να επιβαρυνθεί με premium 11,8%.

Σαν πολύ δεν πάει;

ΥΓ: Το τελευταίο βέβαια λόγο τον έχει η ξένη επενδυτική εταιρία Laxey, εκ των βασικών μετόχων και μάλλον ο μόνος που έχει- αν θελήσει- τα απαραίτητα κεφάλαια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v