Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 5 2013

Σφηνάκια για Πειραιώς, Μαθιός, Τρία Άλφα

Σφηνάκια για Πειραιώς, Μαθιός, Τρία Άλφα

ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ: Με βάση τον κανονισμό του Χ.Α., η Εριουργία Τρία Άλφα θα συνεχίσει να διαπραγματεύεται στο ταμπλό τουλάχιστον έως τις 2 Μαΐου 2014 (18 μήνες μετά την ένταξή της στην κατηγορία των χαμηλών οικονομικών δραστηριοτήτων για ετήσιο κύκλο εργασιών μικρότερο των 2 εκατ. ευρώ). Και σε περίπτωση που μέχρι τότε η εισηγμένη δεν καταφέρει να ανεβάσει τις επιδόσεις της κινδυνεύει με οριστική διαγραφή των μετοχών της από το Χ.Α.

Επιπλέον, το project της διοίκησης για δραστηριοποίηση στα φωτοβολταϊκά πάρκα δεν φαίνεται να περπατάει με βάση τις τρέχουσες συνθήκες, λόγω αδυναμίας άντλησης των σχετικών κεφαλαίων (η πρώτη ΑΜΚ καλύφθηκε σχεδόν αποκλειστικά από την οικογένεια Εφραίμογλου, ενώ η δεύτερη απόπειρα ούτε καν ψηφίστηκε στη σχετική γενική συνέλευση των μετόχων).

Έτσι, οι επόμενοι μήνες αναμένονται με ενδιαφέρον...

 

ΔΥΣΚΟΛΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ. Την πρόταση να δημιουργηθεί ΑΕΕΑΠ Ξενοδοχείων, στην οποία οι τράπεζες θα εισφέρουν ξενοδοχεία που έχουν περιέλθει στην κατοχή τους, διατύπωσε μεταξύ άλλων η PriceWaterhouseCoopers στη στρατηγική για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Η ιδέα παρότι ακούγεται ωραία είναι δύσκολα εφαρμόσιμη σύμφωνα με στελέχη του κλάδου, καθώς στην ΑΕΕΑΠ θα εισφερθεί το real estate της ξενοδοχειακής «μπίζνας» και η διαχείριση σε επαγγελματία του κλάδου, ο οποίος θα πρέπει να καταβάλλει ετήσιο μίσθωμα συν πρόσθετες προμήθειες σε περίπτωση υπεραπόδοσης.

Το ερώτημα είναι αν ξενοδοχεία που δεν είναι βιώσιμα σήμερα μπορούν να γίνουν αύριο όταν θα πρέπει να καταβάλλουν ετήσιο μίσθωμα. Σημαντικές δυσκολίες δημιουργεί και το πώς θα παρακολουθείται από την ΑΕΕΑΠ η διαχείριση της μονάδας από τον επαγγελματία.

Κοινώς, καλή η ιδέα, δύσκολη η εφαρμογή της.

 

ΜΑΘΙΟΣ ΠΥΡΙΜΑΧΑ. Ο λογότυπος της εισηγμένης Μαθιός Πυρίμαχα βρίσκεται στη φανέλα της ιστορικής ποδοσφαιρικής ομάδας του Εθνικού Πειραιώς από το περασμένο Σάββατο. Μάλιστα, η «πρώτη» της φανέλας με τον λογότυπο της Μαθιός Πυρίμαχα αποδείχτηκε γούρικη για την πειραιώτικη ομάδα, καθώς κέρδισε το συγκεκριμένο παιχνίδι.

 

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Τη δυνατότητα απόκτησης νέου ποδήλατου με έκπτωση 15% και με καταβολή τριών άτοκων δόσεων προσφέρει η Τράπεζα Πειραιώς. Επίσης έκπτωση 12% - 20% και αποπληρωμή σε τρεις άτοκες δόσεις δίδεται και για την αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα. Όλα αυτά στο πλαίσιο του προγράμματος «πράσινη επιχειρηματικότητα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v