Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 22 2013

Κρύβουν παγίδες οι ανακοινώσεις των εννεαμήνων!

Κρύβουν παγίδες οι ανακοινώσεις των εννεαμήνων!

Η DIONIC, υποβάλλοντας το ενημερωτικό της δελτίο για την υλοποίηση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ύψους 4 εκατ. ευρώ, προχώρησε σε μερική αναδιατύπωση των εξαμηνιαίων αποτελεσμάτων της.

Για παράδειγμα, μείωσε κατά αρκετά εκατομμύρια ευρώ την αποτίμηση της συμμετοχής της (ανανεώσιμες πηγές ενέργειας) που είχε προκύψει στο παρελθόν με βάση την εύλογη αξία της, όπως επίσης ενίσχυσε τις προβλέψεις για επισφαλείς απαιτήσεις.

Όπως δηλώνουν παράγοντες της αγοράς, θα δούμε και κάμποσες άλλες τέτοιες περιπτώσεις στα αποτελέσματα εννεαμήνου που θα δημοσιευθούν μέχρι τα τέλη του μήνα.

«Μέχρι τώρα έχουν δημοσιεύσει αποτελέσματα όσες εταιρείες είναι υγιείς, ή έστω δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας και ρευστότητας. Οι εταιρείες με τα μεγάλα προβλήματα επιλέγουν συνήθως τις τελευταίες ημέρες της προθεσμίας για να προχωρήσουν στη δημοσίευση των αποτελεσμάτων τους», δηλώνει στο Euro2day.gr στέλεχος της χρηματιστηριακής αγοράς, το οποίο προσθέτει:

«Ειδικότερα τώρα, μετά την πίεση των τραπεζών προς εταιρείες με μεγάλα δάνεια και σημαντικά προβλήματα, είναι πολύ πιθανόν να δούμε κάμποσες εισηγμένες να γράφουν μεγαλύτερες προβλέψεις και απομειώσεις σε σχέση με τα νούμερα που μας είχαν συνηθίσει μέχρι σήμερα. Σε άλλες περιπτώσεις αυτό θα οφείλεται στη συνεχώς επιδεινούμενη εικόνα της πραγματικής οικονομίας και σε άλλες στις μέχρι τώρα προσπάθειες κάποιων εισηγμένων να... κρύβουν τα σκουπίδια κάτω από το χαλί, προκειμένου να δείχνουν καλύτερη εικόνα λογιστικών καταστάσεων σε τράπεζες και προμηθευτές».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v