Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 20 2013

H οργή των κλινικών και το deal της Βογιατζόγλου

H οργή των κλινικών και το deal της Βογιατζόγλου

ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ: Αμέσως αποτίμησε το ταμπλό τη συμφωνία της Βογιατζόγλου με την Jumbo για την πώληση ακινήτου έναντι 10,75 εκατ. ευρώ, όπως φάνηκε από την άνοδο κατά 27% χθες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εισηγμένης, προχώρησε στην υπογραφή Συμβολαιογραφικού Προσυμφώνου για την πώληση του ιδιόκτητου ακινήτου της (αποθηκευτικών εγκαταστάσεων), που βρίσκεται στα Οινόφυτα Βοιωτίας στο 54ο χλμ. παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών - Χαλκίδας, προς την JUMBO, έναντι συνολικού τιμήματος 10.750.000 ευρώ περίπου, κι οι τελικές υπογραφές αναμένονται στα τέλη Φεβρουαρίου 2014 μετά την ολοκλήρωση των αναγκαίων ελέγχων.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη λογιστική κατάσταση εξαμήνου οι βραχυπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις της εταιρείας έφθαναν τα 6,43 εκατ., ενώ μηδενικές ήταν οι μακροπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις.

Αυτό σημαίνει ότι με την εν λόγω συμφωνία η ΒΟΣΥΣ μηδενίζει τις δανειακές υποχρεώσεις και της «περισσεύει» ρευστότητα περισσότερα από 4,3 εκατ. Άλλωστε τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας είναι 20,6 εκατ. και τα ταμειακά διαθέσιμα στο 1,454 εκατ. ευρώ. Όσο για την κεφαλαιοποίηση; Μετά και τη χθεσινή ανοδική αντίδραση η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση είναι στα 7,7 εκατ.

Εν τω μεταξύ, στην αγορά θυμίζουν τις πολύ καλές προσωπικές σχέσεις μεταξύ των βασικών μετόχων των δύο εισηγμένων γεγονός που μπορεί να έχει τη σημασία του για πιθανή συνεργασία και στο μέλλον.

 

ΚΛΙΝΙΚΕΣ: Κλίμα οργής για άλλη μια φορά επικρατεί στους φορείς της ιδιωτικής υγείας, μετά τη χθεσινή απόφαση του ΕΟΠΥΥ για Claw Back άνω του 40%(!), που έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενη απόφαση για 20% Rebate...

Και για όσους μπλέκονται με τους τεχνικούς όρους του κλάδου, η ουσία είναι πως μονομερώς -και εκ των υστέρων- ο ΕΟΠΥΥ κουρεύει το τίμημα υπηρεσιών που ήδη έχουν προσφερθεί φέτος κατά 60%!

Πέρα όμως από την οργισμένη αντίδραση του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών, εξίσου έντονη υπήρξε και η αντίδραση της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών, που καλεί τα μέλη της σε έκτακτη γενική συνέλευση την Παρασκευή.

Οι κλινικάρχες υπενθυμίζουν την προσφυγή που έχουν κάνει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την αίτηση ακύρωσης του Claw Back (εκδίκαση στις 26 Νοεμβρίου) και επιπλέον αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο και για περαιτέρω νομικές κινήσεις.

Συγκεκριμένα, λένε πως «είμαστε υποχρεωμένοι να αναζητήσουμε τις νομικές ευθύνες που προκύπτουν» ενώ σε άλλο σημείο της επιστολής επισημαίνεται πως καταγγέλλεται η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και πως «οι αποφάσεις (της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ) έχουν ονοματεπώνυμο».

ΥΓ.: Ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ για το 2014 βρίσκεται στα «τελειώματα» και επικρατεί η εντύπωση πως θα προβλέπει και νέες μειώσεις στα κονδύλια προς κλινικές και διαγνωστικά κέντρα...

 

CYTA: Συνδυασμένες υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας, internet και ψυχαγωγίας (μπουκέτο καναλιών) ετοιμάζεται να προσφέρει η Cyta Hellas, εστιάζοντας στους Κύπριους που διαμένουν στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v