Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 5 2013

Η επόμενη μέρα για Aegean, Autohellas και Folli

Η επόμενη μέρα για Aegean, Autohellas και Folli

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το χτίσιμο θέσεων στις δύο εισηγμένες Αεροπορία Αιγαίου και Autohellas. Με βάση τα αποτελέσματα 9μήνου -ειδικότερα όμως του τρίτου τριμήνου- φαίνεται και πως και οι δύο γυρίζουν σελίδα για τα καλά.

Αναμφίβολα, η συμφωνία με την Olympic Air ωφέλησε και βραχυπρόθεσμα την Aegean που από τον Απρίλιο-Μάιο διευρύνει επιθετικά το διεθνές δίκτυό της φτάνοντας μέχρι τη Σουηδία.

Η ενίσχυση της θέσης της οικογένειας Λασκαρίδη στο μετοχικό κεφάλαιο της Aegean (μέσω της Alnesco με την αγορά επιπλέον 100.000 μετοχών) θεωρήθηκε... εχέγγυο για τη συνέχεια. Δεν βάζει αβίαστα 563.000 ευρώ η οικογένεια Λασκαρίδη, που θεωρείται πολύ συντηρητική σε τέτοια ζητήματα.

Με αυτά και με αυτά, η αποτίμηση της Aegean προσεγγίζει πλέον τα 450 εκατ. ευρώ.

Και από εδώ αρχίζουν τα ενδιαφέροντα. Αποτίμηση 450 εκατ. ευρώ για την Αεροπορία Αιγαίου, στο Μ.Κ. της οποίας συμμετέχει με 10,79% η Autohellas (που επίσης αύξησε τη θέση της με άλλες 775.623 μετοχές της ΑΡΑΙΓ από τις 25 Οκτωβρίου).

Όμως η Autohellas με τρέχουσα τιμή στο... ταμπλό τα 8,02 ευρώ (σ.σ. συνεδρίαση της 4ης/12) αποτιμάται στα 97,08 εκατ. ευρώ. Όταν μόνο η συμμετοχή της -το 10,79%- στο Μ.Κ. της Αιγαίου ισοδυναμεί με 46 εκατ. ευρώ.

 

FOLLI FOLLIE: Έξι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις μετρά η μετοχή της Folli Follie Group, σημειώνοντας νέα υψηλά 63 μηνών.

Από την άλλη, και σύμφωνα με ανακοίνωση της εισηγμένης, η συμμετοχή της TPG Axon Management μειώθηκε κάτω του 5%.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία απέκτησε "πακέτο" 4.568.295 μετοχών της ΦΦΓΚΡΠ, που αντιστοιχούσε στο 6,86% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, στην τιμή των 9,30 ευρώ ανά μετοχή. Η αξία της συναλλαγής ήταν 42.485.144 ευρώ και πωλητής η Τρ. Πειραιώς.

Προς το παρόν, ο τίτλος δεν φάνηκε να προβληματίζεται, αλλά μήπως η κίνηση του fund έχει τη σημασία της;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v