Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 30 2006

ΕΧΑΕ: Τα νέα τιμολόγια, ο ΣΜΕΧΑ και η... αγελάδα!

Αν φαντάζεστε ότι η σκληρή ανακοίνωση του ΣΜΕΧΑ για την επερχόμενη αλλαγή τιμολογιακής πολιτικής στο Χρηματιστήριο (το κείμενο της ανακοίνωσης υπάρχει στις ειδησεογραφικές σελίδες του euro2day.gr) συνεπάγεται κάποια ”κόντρα” των χρηματιστών με τον πρόεδρο του Χ.Α. (και διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΧΑΕ), κ. Σπ. Καπράλο, έχετε κάνει λάθος.

Οι σχέσεις είναι ιδιαίτερα θερμές και προς επίρρωση θα αναφέρουμε ότι ο πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ, κ. Αλ. Μωραϊτάκης, ήταν από τους πρώτους που εξέφρασαν –και μάλιστα θερμά- συγχαρητήρια στον κ. Καπράλο για την ανάληψη της θέσης του αντιπροέδρου στην Ένωση Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων (FESE).

Σε άλλο πρόσωπο, λένε οι πηγές μας, στοχεύει η ”μομφή” των χρηματιστών, καθώς όχι μόνο θεωρούν ότι οι επερχόμενες αλλαγές στην τιμολόγηση θα είναι εις βάρος των επενδυτών και των χρηματιστών, αλλά έχουν και την αίσθηση ότι κάποιοι επιδιώκουν να ληφθούν οι αποφάσεις στο… ”άψε σβήσε”.

Εμείς δεν έχουμε ολοκληρωμένη άποψη για τη νέα τιμολογιακή πολιτική.

Πλην όμως έχουμε την αίσθηση ότι ενδεχομένως να αποτελέσουν ακόμη ένα… ”βύζαγμα” της παχιάς αγελάδας (της ΕΧΑΕ), από την πλευρά των ”βασικών” μετόχων της.

Υ.Γ.: Το… ”βασικών” το έχουμε σε εισαγωγικά διότι μετά τις πωλήσεις που έχουν κάνει δεν είναι πια και τόσο βασικοί οι μέτοχοί της, κι ας έχουν (ακόμη) την πλειοψηφία 7 μελών στο 11μελές διοικητικό συμβούλιο…

Από την άλλη, όπως λέμε τώρα για τους τραπεζίτες ότι ετοιμάζονται να κάνουν σοβαρό λάθος, διότι (κάποιοι εξ αυτών) καλοβλέπουν το ενδεχόμενο μεταβίβασης της πλειοψηφίας σε ξένα χέρια, έτσι πρέπει να θυμίσουμε και στους χρηματιστές ότι ”όλα εδώ πληρώνονται”.

Όταν πούλησαν το σπίτι τους, δεν σκέφτηκαν τις μελλοντικές επιπτώσεις…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v