Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 1 2006

Καπράλος, Πιλάβιος και χρηματιστηριακά... σκάγια

Ενώ η ένταση στις σχέσεις των χρηματιστών με τη διοίκηση της ΕΧΑΕ φαίνεται να παραμένει σε υψηλά επίπεδα (τα σκάγια απο τις απανωτές ”βολές” του ΣΜΕΧΑ είναι αυξημένου διαμετρήματος), το… αντίθετο φαίνεται να συμβαίνει στις σχέσεις τους όχι μόνο με τις χρηματιστηριακές αρχές που εκπροσωπούνται από τον κ. Καπράλο, αλλά και με τον πρόεδρο της Κεφαλαιαγοράς, κ. Αλέξη Πιλάβιο.

Στην περίπτωση του κ. Καπράλου (που ως γνωστόν φοράει δύο καπέλα, αφού είναι και διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ), τα… σκάγια τον αφήνουν αλώβητο, καθώς οι χρηματιστές εκτιμούν ότι στο καυτό θέμα της τιμολογιακής πολιτικής, οι προωθούμενες αποφάσεις δεν εκπορεύονται στην ουσία από αυτόν, αλλά από μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Στην περίπτωση του κ. Πιλάβιου, παρότι υπήρξαν ”κόντρες” στο παρελθόν, οι πρωτοβουλίες που ανέλαβε τελευταία σε σχέση με την προώθηση ορισμένων θεμάτων του χρηματιστηριακού - επενδυτικού τομέα στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, πληροφορούμεθα ότι εκτιμήθηκαν… δεόντως.

Ιδιαίτερα δε από τον πρόεδρο του ΣΜΕΧΑ ο οποίος, ως γνωστόν, εδώ και πολύ καιρό επιμένει ότι η Ελλάδα μπορεί -και πρέπει- να γίνει χρηματοοικονομικό κέντρο της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Το θέμα βέβαια είναι να τολμήσει έτι περισσότερο και η κυβέρνηση, αφού στα χέρια της είναι κυρίως οι μεταβολές στο θεσμικό πλαίσιο - φορολογικές και πολλές άλλες- που απαιτούνται για να λάβουν σάρκα και οστά τέτοιου είδους ”όνειρα”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v