Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 29 2014

SPRIDER: Συνελήφθη χθες ο... ανευθύνων σύμβουλος!

SPRIDER: Συνελήφθη χθες ο... ανευθύνων σύμβουλος!

Συνελήφθη χθες ο πρόεδρος και διευθύνων της -μέχρι πρότινος- εισηγμένης SPRIDER Νικόλαος Βαρσάμης, λόγω χρεών της εταιρείας προς το δημόσιο ύψους 1,15 εκατ. ευρώ.

Για την ιστορία του ιδιαίτερα... περίεργου θέματος, θυμίζουμε πως ο κ. Βαρσάμης είχε μπει στο διοικητικό συμβούλιο της SPRIDER αναλαμβάνοντας τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου μόλις στις 28 Ιουνίου 2013!

Μπήκε λοιπόν το καλοκαίρι του 2013 σε ένα διοικητικό συμβούλιο χωρίς ουσιαστικά να κατέχει ούτε μία μετοχή, όταν την ίδια ώρα σε αυτό δεν μετείχε ούτε ένα μέλος της οικογένειας των βασικών μετόχων (οικογένεια Χατζηιωάννου)...

Επίσης, ούτε τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα της SPRIDER, αλλά ούτε και οι γνωστές δικαστικές περιπέτειες των βασικών μετόχων της (για την πυρκαγιά στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας) κατάφεραν να τον πτοήσουν.

Επιπλέον, με βάση το βιογραφικό του, ο κ. Βαρσάμης δεν φαινόταν να έχει καμιά προϋπηρεσία στο αντικείμενο της εισηγμένης (ένδυση, λιανικό εμπόριο).

Αντίθετα -σύμφωνα πάντοτε με το βιογραφικό του- είχε σπουδάσει μηχανικός, είχε εργαστεί ως μηχανικός στη CITROEN και σε άλλες μεγάλες επιχειρήσεις, μετά έγινε τεχνικός διευθυντής στα Βαλκάνια και την τελευταία δεκαετία «ανέπτυσσε και δικές του επιχειρήσεις, κυρίως στον χώρο των ακινήτων».

Και είχαμε αναρωτηθεί τότε: πώς ένα στέλεχος που δεν έχει προϋπηρεσία στον κλάδο και χρόνια τώρα αναπτύσσει δικές του επιχειρήσεις θα... βρει χρόνο για να γίνει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος σε δύο εισηγμένες εταιρείες με μεγάλα και φλέγοντα προβλήματα;

Ανέλαβε λοιπόν κατά παράδοξο τρόπο ο κ. Βαρσάμης το τιμόνι της SPRIDER και... μόλις τρεις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ανακοινώθηκε από την εισηγμένη πως θα κλείσει το σύνολο των καταστημάτων της από την 1η Οκτωβρίου 2013!

Προφανώς, ο κ. Βαρσάμης συνελήφθη με την ιδιότητα του... ανευθύνοντος συμβούλου γιατί είναι ζήτημα αν πρόλαβε καν να γνωρίσει την εταιρεία. Ίσως καν να μην προσελήφθη και γι' αυτό.

Τα συμπεράσματα δικά σας...

ΥΓ.: Η στήλη είχε επανηλειμμένα καυτηριάσει την... έξοδο της οικογένειας Χατζηιωάννου από τα διοικητικά συμβούλια των δύο εισηγμένων εταιρειών τους. Μόνο το 2013 θυμίζουμε τα σχόλια της 18ης Ιανουαρίου με τίτλο «ο χαμός, τα μπες-βγες και η ταμπακέρα», όπως και της 5ης Ιουνίου με τίτλο «φύγε συ, έλα συ, σε Χατζηιωάννου και SPRIDER».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v