Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 3 2014

Ασφαλιστικές: Το deal της Αιγαίον και οι μελλοντικές boutique

Ασφαλιστικές: Το deal της Αιγαίον και οι μελλοντικές boutique
Η Αιγαίον είναι η δεύτερη ελληνική ασφαλιστική εταιρεία που εκχωρεί μέρος του χαρτοφυλακίου της σε ξένους.

Συγκεκριμένα, έδωσε στη γερμανική Darag το σύνολο του χαρτοφυλακίου των ζημιών της μέχρι και το έτος 2010.

Δηλαδή, οι Γερμανοί ανέλαβαν τη διαχείριση και την τελική καταβολή αποζημιώσεων για τα συγκεκριμένα συμβόλαια και έναντι αυτής της υποχρέωσης που «φορτώθηκαν» καρπώθηκαν και ένα μέρος των περιουσιακών στοιχείων που είχε η Αιγαίον στα αποθεματικά της (π.χ. μετοχές, ομόλογα, αμοιβαία).

Προφανώς, η ελληνική εταιρεία προχώρησε σε μια τέτοια συμφωνία για να ενισχύσει τον δείκτη της κεφαλαιακής της επάρκειας. Η ενίσχυση του συγκεκριμένου δείκτη είναι ζωτικής σημασίας ζήτημα εν όψει του Solvency II και αναταράξεων που έχουν προκαλέσει οι αποφάσεις 30 και 31 της Τραπέζης της Ελλάδος.

Και -επίσης προφανώς- οι Γερμανοί ανέλαβαν το χαρτοφυλάκιο πιστεύοντας πως έχουν μεγαλύτερη ικανότητα στη διαχείριση των ζημιών (π.χ. καλύτερη νομική υποστήριξη, απαιτούμενη ρευστότητα για γρηγορότερο κλείσιμο υποθέσεων) και έτσι τελικά θα καταβάλουν μικρότερο ποσό αποζημίωσης από αυτό που είχε υπολογίσει η Αιγαίον.

Όπως όλα δείχνουν, ανάλογες κινήσεις θα δούμε και από άλλες ασφαλιστικές εταιρείες.

Αυτό που επίσης αναμένεται να γίνει είναι να δούμε επιχειρήσεις να αποσύρονται από ορισμένες κατηγορίες ασφαλιστικών προϊόντων και να επικεντρώνονται εκεί που τα καταφέρνουν καλύτερα.

«Θα δούμε ασφαλιστικές εταιρείες να μετατρέπονται από super markets σε boutique» δήλωσε χαρακτηριστικά στο Euro2day.gr παράγοντας της ασφαλιστικής αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v