Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 25 2014

Ενα... ΣΤΕΠ από τη νέα αγορά δέκα εισηγμένες

Ενα... ΣΤΕΠ από τη νέα αγορά δέκα εισηγμένες

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η έναρξη της ΕΝ.Α. ΣΤ.ΕΠ., της αγοράς που στοχεύει στην προσέγγιση μικρομεσαίων καινοτόμων επιχειρήσεων οι οποίες επιθυμούν χρηματοδότηση για ενίσχυση των επενδυτικών τους προγραμμάτων.

Εντός του Μαρτίου αναμένεται το ντεμπούτο της νέας αγοράς του Χ.Α., ωστόσο προχωρημένο ενδιαφέρον για έκδοση ομολογιακών δανείων έχει ήδη εκδηλωθεί από περίπου 10 επιχειρήσεις.

Το σημαντικό είναι πως, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, κάποιες από τις εταιρείες είναι ήδη εισηγμένες στην Κύρια Αγορά του Χ.Α. και ενημέρωσαν τις χρηματιστηριακές αρχές πως σκοπεύουν να προχωρήσουν στην έκδοση εταιρικών ομολόγων, κάνοντας χρήση της Εναλλακτικής Αγοράς Σταθερού Εισοδήματος.

Θα μπορούσαν να πράξουν το ανάλογο μέσω της αντίστοιχης οργανωμένης αγοράς, ωστόσο θα προτιμήσουν την ΕΝ.Α., για ευνόητους λόγους: μη υποχρέωση έκδοσης ενημερωτικού δελτίου, ταχύτερη συνολικά διαδικασία.

Υπάρχουν και άλλα ευχάριστα νέα: Περισσότερα των πέντε funds - εγχώριων και μη - έχουν ήδη ενημερώσει τις αρχές της ΕΧΑΕ πως ενδιαφέρονται για συμμετοχή στις επικείμενες εκδόσεις.

Θεωρητικά, δηλαδή, πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για ένα γερό ξεκίνημα...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v