Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 5 2014

Σφηνάκια για ΟΠΑΠ, Intrakat και Q&R

Σφηνάκια για ΟΠΑΠ, Intrakat και Q&R

ΟΠΑΠ: Στα 11,81 ευρώ το «νέο υψηλό» για τη μετοχή του ΟΠΑΠ με ισχυρούς αγοραστές από «ξένα σπίτια» αλλά και «εγχώρια».

Βέβαια το αγοραστικό ενδιαφέρον για τη μετοχή του Οργανισμού ήταν σταθερό από τις αρχές Φεβρουαρίου, γεγονός που οδήγησε την τιμή 19,05% υψηλότερα (μηνιαία απόδοση), δηλαδή στη δεύτερη θέση πίσω από τον πρώτο Μυτιληναίο (απόδοση 20,23%).

Η ανακοίνωση της διοίκησης για τη στρατηγικής μορφής συνεργασία με την GTech (καθώς μέσω αυτής εισέρχεται στην πολλά υποσχόμενη αγορά των υπηρεσιών iGaming) εξηγεί αρκετά από τα ερωτήματα για την ομολογουμένως θεαματική ενίσχυση της μετοχής το προηγούμενο διάστημα.

Στο σχετικό θέμα του euro2day.gr αναφέρεται ότι η συνεργασία των δύο εταιριών θα επικεντρωθεί αρχικά στο αθλητικό διαδικτυακό στοίχημα. Η είσοδος του ΟΠΑΠ στη συγκεκριμένη αγορά χαρακτηρίζεται σταθμός για την ιστορία του Οργανισμού.

 

Q&R: Τουλάχιστον ενδιαφέρουσα αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση για τους μετόχους της εισηγμένης, καθώς εισέρχονται προς διαπραγμάτευση οι 20.508.840 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές.

Προήλθαν από τη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από €1,88 σε €0,47, με ταυτόχρονη αύξηση του υφιστάμενου αριθμού των τίτλων της εταιρίας από 6.836.280 σε 27.345.120 (split μετοχών), σε αναλογία αντικατάστασης 4 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές για κάθε 1 παλαιά κοινή ονομαστική μετοχή και με τον τίτλο να κινείται σε υψηλά 65 μηνών.

Σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις της αγοράς, τα αποτελέσματα του 2013 θα σηματοδοτήσουν την επιστροφή της εταιρίας σε οριστική κερδοφορία, ενώ το επόμενο στοίχημα για την εισηγμένη είναι η ταυτότητα του επενδυτή που θα αποκτήσει το υπόλοιπο πακέτο μετοχών που κατέχει η Eurobank.

 

INTRAKAT: Μπορεί ο κλάδος των ΑΠΕ να διέρχεται κρίση και να βρίσκεται προ των πυλών νέο κούρεμα στις ταρίφες, ωστόσο δεν παύει να αποτελεί ελκυστικό πεδίο για μακροχρόνιες επενδύσεις. Ιδίως όταν αυτές γίνονται σε τεχνολογίες που προσφέρουν υψηλούς συντελεστές φόρτισης, όπως τα αιολικά.

Πρόσφατη άδεια που χορήγησε η ΡΑΕ αφορά αιολικό πάρκο 15 μεγαβάτ αποτελούμενο από πέντε ανεμογεννήτριες των τριών μεγαβάτ η κάθε μία και με φορέα την Ιntrakat και πρόσωπα που σχετίζονται με αυτήν.

Σύμφωνα με την απόφαση που εξέδωσε η ΡΑΕ, μέτοχοι της εταιρίας Θηβαϊκός Άνεμος Ενεργειακή Α.Ε. είναι η Ιntrakat με 30% και τα φυσικά πρόσωπα Κωνσταντίνος Κόκκαλης με 15%, Αθανάσιος Κατσέλης με 30%, Δημήτριος Θεοδωρίδης με 15% και Πέτρος Σουρέτης και Δημήτριος Παππάς με 5% ο καθένας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v