Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 27 2006

ΙΑΤΡΙΚΟ-ΝΤΥΝΑΝ: Ενημέρωση ή... παρωδία;

Περίεργα φαινόμενα συμβαίνουν στις μέρες μας.

Εισηγμένη εταιρία, η Ιατρικό Αθηνών, ανακοινώνει ΕΠΙΣΗΜΑ στο Χρηματιστήριο, ότι έχει κάνει πρόταση για την εξαγορά του Ερρίκος Ντυνάν.

Κι αμέσως μετά, εκδίδεται επίσημη ανακοίνωση από το ίδιο το Eρρίκος Ντυνάν, με την οποία καθίσταται σαφές ότι δεν έχει δεχθεί καμία συγκεκριμένη πρόταση, από το Ιατρικό Αθηνών, αλλά κι ότι δεν… πωλείται!

Κοινώς η επίσημη ανακοίνωση της Ιατρικό Αθηνών, διαψεύδεται εξίσου… επίσημα από το Ερρίκος Ντυνάν. Πρωτάκουστα δηλαδή πράγματα.

Το πιο ωραίο δε είναι ότι στη σχετική ανακοίνωση της Ιατρικό Αθηνών, αναφέρονται και…. λεπτομέρειες, όπως το ότι την πρόταση κατέθεσε εντεταλμένος πληρεξούσιος δικηγόρος, καθώς και άλλα στοιχεία που άπτονται νομικών ζητημάτων.

Ένα πράγμα είναι απολύτως ξεκάθαρο, κατά την άποψη της στήλης.

Ότι κάπου σε αυτή την αντιπαραβολή ανακοινώσεων, υπάρχει σοβαρό ”φάουλ”, όσον αφορά την αξιόπιστη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού!

Ένα φάουλ που δεν μπορεί να μείνει έτσι, αν θέλουμε να μιλάμε για αξιόπιστη ενημέρωση στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Τέτοιου είδους ανακοινώσεις, όπως αυτή της Ιατρικό Αθηνών, προκαλούν προσδοκίες στο επενδυτικό κοινό. Κι οφείλουν να είναι απόλυτα συγκεκριμένες και κατανοητές. Κι όχι να διαψεύδονται από τον υποτιθέμενο αποδέκτη της πρότασης.

Προφανώς δεν μπορούμε να ξέρουμε τι ακριβώς έχει συμβεί.

Θα πρέπει όμως κατά την άποψή μας, η Ιατρικό Αθηνών που είναι εισηγμένη εταιρία, να ενημερώσει ΑΜΕΣΑ, συγκεκριμένα και επίσημα, για το αν έχει κάνει αλλά και τι αφορά, αυτή η ”πρόταση αγοράς”, την ύπαρξη της οποίας…. αρνείται το Ερρίκος Ντυνάν.

Όπως επίσης θα πρέπει να ενημερώσει η Ιατρικό Αθηνών, για το ποιες ακριβώς είναι οι νομικές αιρέσεις που υπαινίσσεται η προηγούμενη ανακοίνωσή της ότι υπάρχουν, ώστε να καταλάβουν και οι επενδυτές τι ακριβώς συμβαίνει.

Είναι θέμα της διοίκησης του ΧΑ και της Κεφαλαιαγοράς να διασφαλίσει την ακριβή ενημέρωση των επενδυτών, πριν εξελιχθούν οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις των εισηγμένων σε... παρωδία!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v