Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 24 2014

ΕΤΕ: Το bonus από αναβαλλόμενο και η έκδοση ομολόγου

ΕΤΕ: Το bonus από αναβαλλόμενο και η έκδοση ομολόγου

ΕΘΝΙΚΗ: Σε road show που διοργανώνει η Morgan Stanley στο Λονδίνο θα βρεθεί στις 26 Μαρτίου ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής, Π. Χριστοδούλου (φωτ.).

Θα είναι η πρώτη παρουσία της Εθνικής σε παρόμοια εκδήλωση μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων του 2013 και πριν από την έκδοση senior ομολόγου για την ενίσχυση της ρευστότητας.

Όπως έχει αποκαλύψει η στήλη  η Εθνική έχει προχωρήσει σε πλαίσιο συμφωνίας με κοινοπραξία ξένων τραπεζών που της επιτρέπει να βγει στις αγορές ανά πάσα στιγμή.

Τα προβλήματα που υπήρχαν έχουν λυθεί και η έκδοση ομολόγου είναι απλώς θέμα συνθηκών.

Ακούμε ότι στην Εθνική προκρίνεται η άποψη να βγει πρώτα η έκδοση 5ετούς ομολόγου του Δημοσίου και μετά να προχωρήσουν στην έκδοση εταιρικού ομολόγου.

Που σημαίνει ότι η έκδοση θα έχει ολοκληρωθεί πριν από το Πάσχα.

ΥΓ.: Η έκδοση ομολόγου που θα προσμετράται στα κεφάλαια (CoCos) παραμένει μία από τις εφεδρείες της τράπεζας εν όψει της οριστικοποίησης του capital plan.

 

ΕΤΕ-ΑΝΑΒΑΛΛΟΜΕΝΟΣ ΦΟΡΟΣ: Σε λογιστική αναγνώριση επιπλέον αναβαλλόμενου φόρου ύψους περίπου 660 εκατ. ευρώ προχώρησε η Εθνική το δ΄ τρίμηνο του 2013, ενισχύοντας τα βασικά εποπτικά της κεφάλαια.

Η Εθνική για λόγους συντηρητικότητας δεν είχε αναγνωρίσει λογιστικά αναβαλλόμενο φόρο ύψους 2,5 δισ. ευρώ το 2012.

Η βελτίωση στις προοπτικές κερδοφορίας του ομίλου οδήγησε την τράπεζα να αναγνωρίσει, όπως προαναφέρθηκε, 660 εκατ. ευρώ και επομένως εκτός ισολογισμού παραμένει φορολογική απαίτηση ύψους 1,8 δισ. ευρώ.

Με δεδομένο ότι η ΤτΕ έχει επιτρέψει τον πλήρη συνυπολογισμό του αναβαλλόμενου φόρου στα βασικά εποπτικά κεφάλαια η Εθνική ενίσχυσε τον δείκτη Core Tier I.

Το αίτημα της Finansbank να μεταβεί σε σύστημα IRB δεν έχει ακόμη εγκριθεί και έτσι ο δείκτης EBA Core Tier I 11,2% έχει υπολογισθεί σε pro forma βάση.

ΥΓ.: Σε καθαρά λειτουργικό επίπεδο η Εθνική εξέπληξε θετικά τους αναλυτές με την καλύτερη επίδοση προμηθειών και τα αυξημένα έσοδα από trading και λοιπές εργασίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v