Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 26 2014

Σε Alpha και Πειραιώς το κρατικό fund της Σιγκαπούρης!

Σε Alpha και Πειραιώς το κρατικό fund της Σιγκαπούρης!

Ως δεύτερη ευκαιρία λειτούργησαν για τα long only funds οι ιδιωτικές τοποθετήσεις που διενήργησαν στο εξωτερικό η Alpha και η Πειραιώς, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές εκτιμήσεις του Euro2day.gr.

Οι δύο τράπεζες δεν έκρυψαν την πρόθεσή τους να προσελκύσουν μακροπρόθεσμου ορίζοντα επενδυτικά κεφάλαια, τα οποία είχαν χάσει την αγορά και δεν είχαν διάθεση να κυνηγήσουν τιμές.

Και, όπως φαίνεται, τα κατάφεραν.

"Παρών" στο σχετικό "προσκλητήριο" έδωσαν ηχηρά ονόματα μεταξύ των θεσμικών επενδυτών. Αμοιβαία Κεφάλαια των Fidelity και Capital, αλλά και κρατικά επενδυτικά κεφάλαια συμμετείχαν στις ιδιωτικές τοποθετήσεις.

Ακούμε ότι το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Σιγκαπούρης (Government of Singapore Investment Corp), το γνωστό GIS, συμμετείχε στην ιδιωτική τοποθέτηση τόσο της Alpha, όσο και της Πειραιώς.

Παρότι η τελική κατανομή θα γνωστοποιηθεί στους επενδυτές μετά τις έκτακτες γενικές συνελεύσεις της προσεχούς Παρασκευής και τις συνεδριάσεις των διοικητικών συμβουλίων των δύο τραπεζών, το GIS δύσκολα θα μείνει έξω από τις δύο ΑΜΚ, καθώς επενδύει με ορίζοντα τουλάχιστον 5ετίας.

Σημειώνεται ότι η Alpha και η Πειραιώς διενήργησαν παρουσιάσεις σε Αμερική, Ευρώπη αλλά και στην Ασία κάνοντας περισσότερα από 500 ραντεβού με επενδυτές!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v