Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 22 2014

Πώς κλείδωσαν οι αποφάσεις για ΕΤΕ και Eurobank

Πώς κλείδωσαν οι αποφάσεις για ΕΤΕ και Eurobank

EUROBANK: Στο 0,30 - 0,36 ευρώ ανά μετοχή ανήλθε, σύμφωνα με πληροφορίες, το εύρος της εύλογης αξίας της Eurobank όπως το υπολόγισαν η Lazard και η Morgan Stanley.

Οι δύο εκθέσεις ήταν στα χέρια του ΤΧΣ τη Μεγάλη Δευτέρα, όταν και κατέθεσαν τις προσφορές τους οι ενδιαφερόμενοι anchor investors. Όπως αποδείχθηκε, η υψηλότερη προσφορά, αν όχι η μοναδική, ήταν αυτή της ομάδας Fairfax στο 0,30 ευρώ.

Το γεγονός ότι η Fairfax συμμετέχει στο σχήμα με χαμηλότερο ποσό από τα τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ που διαμήνυε ότι θα βάλει δείχνει, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ότι επιδίωκε χαμηλότερη τιμή και από το 0,30 ευρώ.

Υπό τα παραπάνω δεδομένα, ο αρχικός προσανατολισμός του Ταμείου για προσδιορισμό της ελάχιστης τιμής στο 0,33, το μέσο, δηλαδή, της εύλογης αξίας, άλλαξε άρδην για να προσαρμοσθεί στην πραγματικότητα.

Τώρα ποντάρουν ότι από τη συνδυασμένη προσφορά μετοχών θα προκύψει τιμή διάθεσης υψηλότερη και η ομάδα Fairfax θα αναπροσαρμόσει στα νέα επίπεδα την προσφορά της.

 

ΕΘΝΙΚΗ: Θρίλερ σε τρεις ηπείρους διεξήχθη το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης για την έγκριση της αύξησης κεφαλαίου της Εθνικής.

Παρότι η Εκτελεστική Επιτροπή του ΤΧΣ εισηγήθηκε ομόφωνα την έγκριση της αύξησης, στο Γενικό Συμβούλιο του Ταμείου επικράτησαν δεύτερες σκέψεις. Το Γενικό Συμβούλιο συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης, καθώς μόλις τρία μέλη ήταν παρόντα.

Οι υπόλοιποι ήταν διασκορπισμένοι στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων ή αναψυχής. Ένας μάλιστα εκ των μελών βρισκόταν στις εξωτικές Μαλδίβες!

Τα ξένα μέλη του Γενικού Συμβουλίου διατύπωσαν τις επιφυλάξεις τους για το αν πρέπει να συμπέσουν οι αυξήσεις κεφαλαίου της Εθνικής και της Eurobank.

Επιφυλάξεις που τελικώς ήρθησαν μετά και την καίρια, όπως ακούγεται, παρέμβαση του αναπληρωτή γενικού διευθυντή της DG Comp. Γ. Κούπμαν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v