Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 28 2014

Intracom: Τα «σήματα» που προϋπήρξαν και οι αλλαγές που έπονται

Intracom: Τα «σήματα» που προϋπήρξαν και οι αλλαγές που έπονται

H πώληση της συμμετοχής στην Intracom Telecom ήταν κάτι που οι παράγοντες της αγοράς περίμεναν εδώ και χρόνια.

Οι «προσεκτικότεροι» παρατηρητές μάλιστα σημειώνουν πως στις λογιστικές καταστάσεις τόσο του 2013 (δημοσιεύθηκαν μόλις πριν από έναν μήνα) όσο και του 2012 υπήρχε η πρόθεση διαμόρφωσης μιας... ρεαλιστικής «εύλογης αξίας».

Έτσι, η διοίκηση της εισηγμένης είχε «πριονίσει άγρια» την αποτίμηση της Intracom Telecom στα λογιστικά της βιβλία μέσα από δύο... γενναιότατες απομειώσεις.

Το σίγουρο είναι πως, μετά το deal, θα τονωθεί η διαπραγματευτική θέση του oμίλου απέναντι στους πιστωτές του.

Γιατί μπορεί ο δείκτης καθαρού χρέους προς επαναλαμβανόμενο EBITDA να βρίσκεται σε «λογικά» επίπεδα, ωστόσο το κεφάλαιο κίνησης της 31ης Δεκεμβρίου ήταν αρνητικό (το κυκλοφορούν ενεργητικό ήταν χαμηλότερο από το βραχυπρόθεσμο παθητικό περίπου κατά 160 εκατ. ευρώ).

Πέραν αυτών όμως, πληθαίνουν οι ενδείξεις πως σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, πολλά πράγματα θα αλλάξουν στον όμιλο.

Έτσι, αναμένονται με ενδιαφέρον οι εξελίξεις στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων μεταξύ Vodafone και Hellas On Line.

Να θυμίσουμε πως μέσω της Hellas On Line υλοποιείται κοντά στο 40% του συνολικού του τζίρου, πάνω από το 100% του ενοποιημένου EBITDA, ενώ η HOL είναι υπεύθυνη περίπου και για το 40% του συνολικού κόστους χρηματοδότησης.

ΥΓ.: Σ' όλα αυτά, ίσως θα πρέπει να συνεκτιμηθεί και η πορεία της Intracom Holdinds στο ταμπλό του Χ.Α. που ξεκίνησε το 2014 κάπου στα 50 λεπτά ανά τεμάχιο και τώρα βρίσκεται αρκετά πάνω από τα 80!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v