Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 22 2007

ΔΟΛ, Πήγασος και... ολίγη από ΛΑΝ-ΝΕΤ

Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά, λέει η παροιμία που στην περίπτωση του ΔΟΛ και της Πήγασος μπορεί να ταιριάζει… γάντι.

Η εξαιρετικά έξυπνα διατυπωμένη ανακοίνωση του ΔΟΛ για το θέμα, την Παρασκευή, μπορεί να ερμηνευτεί με όποιο τρόπο θέλει ο… καθένας, ενώ το γεγονός παραμένει ότι τη συγκεκριμένη μέρα ”κάηκε το πελεκούδι” στις μετοχές των media.

Αυτό που μπορούμε να σας πούμε εμείς είναι ότι σύμφωνα με πληροφορίες από έγκυρες πηγές, η πλευρά Μπόμπολα φαίνεται να είναι ξεκάθαρα υπέρ της δημιουργίας μεγαλύτερων σχημάτων στον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Κι αν το σκεφτείτε, υπάρχει μια ατράνταχτη λογική πίσω από αυτή την άποψη.

Πρώτον, τα οικονομικά αποτελέσματα ακόμη και των μεγάλων εταιριών του χώρου, με ελάχιστες εξαιρέσεις, είναι απογοητευτικά.

Δεύτερον, οι ξένοι επενδυτές, ακόμη κι αν προέρχονται από τον χώρο των media, δεν έχουν ιδιαίτερη… σκασίλα για τις ”διαπλοκές” της χώρας μας.

Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να βγαίνουν κέρδη από τις τοποθετήσεις τους, να αγοράζουν όσο το δυνατόν πιο ”καθαρές” χρηματοοικονομικά, ισχυρές στην αγορά και όσο το δυνατόν λιγότερο προσωποκεντρικές εταιρίες.

Γι’ αυτό και οι ως τώρα ”επαφές” μεταξύ ελληνικών ΜΜΕ και ξένων ενδιαφερομένων δεν είχαν καλή κατάληξη.

Αν σκεφτούμε όμως τι θα δημιουργούσε μια συνένωση μεταξύ ΔΟΛ και Πήγασου (με το… πλήθος των κοινών εταιριών που έσπευσε να μας υπενθυμίσει η ανακοίνωση του ΔΟΛ), ακόμη και με συγχωνεύσεις ορισμένων μέσων, ίσως το σενάριο να είναι άκρως ενδιαφέρον.

Οι εποχές αλλάζουν πλέον με μεγάλη ταχύτητα, κι αυτό φαίνεται σε όλους τους κλάδους, περιλαμβανομένου και του μεγαλύτερου και ισχυρότερου, δηλαδή του τραπεζικού.

Υ.Γ.: Άσχετο αλλά έχουμε και περιορισμούς... χώρου.

Μαθαίνουμε ότι το μόνο που έχει συμβεί μεταξύ ΛΑΝ-ΝΕΤ και Orange είναι η ανάθεση από την πρώτη σε μια θυγατρική της δεύτερης, στην Orange Business Services, αν το πιάσαμε καλά το όνομα, μιας μελέτης για την οργάνωση δικτύου.

Και τίποτα περισσότερο, τουλάχιστον προς το παρόν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v