Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 2 2014

Η Eurobank, η ΕΥΠΡΟ και το timing του placement

Η Eurobank, η ΕΥΠΡΟ και το timing του placement

Το ενδεχόμενο να προχωρήσει άμεσα στη διάθεση του 13% του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank Properties (ΕΥΠΡΟ) εξετάζει η Eurobank.

Το πλάνο αναδιάρθρωσης που κατέθεσε η τράπεζα προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει μεταξύ άλλων και τη δέσμευση μείωσης του ποσοστού στην ΕΥΠΡΟ στο 20% από 33% σήμερα, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016. Το υπόλοιπο (20%) της συμμετοχής της στην Eurobank Properties θα πρέπει να πωληθεί ως τις 31 Δεκεμβρίου 2018.

Με δεδομένο ότι το capital plan της Eurobank προβλέπει την κεφαλαιακή ενίσχυση της τράπεζας με περίπου 80 εκατ. ευρώ από άλλες ενέργειες πέραν της ΑΜΚ (2,862 δισ. ευρώ), η διάθεση ως το τέλος Ιουνίου του 13% της ΕΥΠΡΟ δείχνει η πιο ώριμη περίπτωση.

Με βάση τη συμφωνία μετόχων που έχει υπογράψει η Eurobank με τη Fairfax ως μεγαλοεπενδυτή της Eurobank Properties η τράπεζα μπορεί να διατηρήσει το management της ΑΕΕΑΠ και επομένως να την ενοποιεί, ανεξαρτήτως του ποσοστού μετοχών που κατέχει.

Ως εκ τούτου είναι πιθανό μέσα στο Μάιο η Eurobank να προχωρήσει στη διάθεση ποσοστού της ΕΥΠΡΟ, το ύψος του οποίου θα εξαρτηθεί από τη ζήτηση.

Ακούμε ότι η Fairfax, ως επενδυτής στην EYΠΡΟ μαζί πιθανώς με τη Fidelity θα ενδιαφερόταν να αποκτήσουν ένα πρόσθετο 6 με 7%. Το υπόλοιπο ως το 13% θα μπορούσε να διατεθεί στην αγορά. Τα συνολικά έσοδα μάλλον θα ξεπεράσουν τα 80 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v