Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 5 2014

Το Αμπού Ντάμπι φέρνει πιο... κοντά Ελληνικό και Αστέρα

Το Αμπού Ντάμπι φέρνει πιο... κοντά Ελληνικό και Αστέρα

Τις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ των επενδυτικών σχημάτων που επικράτησαν στους διαγωνισμούς για τον Αστέρα Βουλιαγμένης και το Ελληνικό θα επιβεβαιώσει η προσεχής διυπουργική συνάντηση Ελλάδας – Αμπού Ντάμπι που θα γίνει τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα.

Κοινή συνισταμένη των δύο σχημάτων είναι η ύπαρξη επενδυτικών ομίλων από το Αμπού Ντάμπι: Στην περίπτωση του Αστέρα στο σχήμα που κατέθεσε την προσφορά των 400 εκατ. ευρώ συμμετέχει η ίδια η Abu Dhabi Investment Authority, το κρατικό επενδυτικό όχημα του εμιράτου με υπό διαχείριση κεφάλαια περί τα 630 δισ. δολάρια.

Στο Ελληνικό, συνεταίρος του ομίλου Λάτση και της κινεζικής Fosun είναι η Al Maabar, ο βραχίονας του κρατικού επενδυτικού οχήματος του Αμπού Ντάμπι που ειδικεύεται στα ακίνητα.

Στην αγορά ακινήτων θεωρούν δεδομένη τη συνεργασία (ακόμα και μετοχική) των δύο σχημάτων, ενώ κάποιοι τολμηροί φωτογραφίζουν την υπόθεση του casino resort που σχεδιάζεται να λειτουργήσει στο Ελληνικό.

Υπενθυμίζουν, επίσης, πως η τουρκική Dogus που συμμετέχει στο σχήμα του Αστέρα είναι συνεταίρος του ομίλου Λάτση στη Μαρίνα Φλοίσβου. Μην απορήσετε συνεπώς αν δείτε να συμμετέχουν και Άραβες στην αύξηση κεφαλαίου της Lamda Development.

Κατά τα λοιπά, στη συνάντηση Ελλάδας – Αμπού Ντάμπι αναμένεται να ανακοινωθούν και άλλες συμφωνίες, τις οποίες η ελληνική πλευρά κρατάει επτασφράγιστο μυστικό.

Μεταξύ αυτών λέγεται πως θα είναι και η συμμετοχή του εμιράτου σε μεσαίου μεγέθους κατασκευαστική εταιρεία, καθώς και συμφωνία με άλλον κατασκευαστικό όμιλο στον τομέα της ενέργειας.

Ευτυχώς οι Άραβες δεν κάθονται με σταυρωμένα χέρια, γιατί θα περιμένουν... μήνες μέχρι να εγκριθούν οι επενδύσεις σε Αστέρα και Ελληνικό, αν δεν υπάρξουν απρόοπτα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v