Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 6 2014

Σφηνάκια για ΟΛΠ και ΑΤΕ Ασφαλιστική

Σφηνάκια για ΟΛΠ και ΑΤΕ Ασφαλιστική

ΑΤΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ: Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία πώλησης της ΑΤΕ Ασφαλιστικής από την Πειραιώς.

Η διαδικασία του data room έχει ολοκληρωθεί και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν σοβαροί ενδιαφερόμενοι για την εξαγορά της.

Πρόκειται για ασφαλιστικές εταιρείες και funds που ειδικεύονται στις αναδιαρθρώσεις στον χρηματοοικονομικό τομέα.

Οι δεσμευτικές προσφορές αναμένεται να κατατεθούν ως τα τέλη Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου.

 

ΟΛΠ: Σε κόντρα μεταξύ Cosco και Maersk (APM Terminals) αναμένουν παράγοντες της αγοράς να εξελιχθεί ο διαγωνισμός για την πώληση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ.

Η Cosco έχει ήδη την εκμετάλλευση δύο εκ των τριών προβλητών του ΟΛΠ και κατά 99,9% θα υποβάλει δεσμευτική προσφορά εφόσον ο διαγωνισμός πώλησης προχωρήσει για να αποκτήσει τον έλεγχο του ΟΛΠ και να ελέγξει και τον τρίτο προβλήτα.

Η Maersk από την πλευρά της ως ένας από τους μεγαλύτερους διαχειριστές λιμένων στον κόσμο πιθανώς να επιχειρήσει να αποτρέψει τον έλεγχο του Πειραιά από τους Κινέζους και ως εκ τούτου ίσως υποβάλει δελεαστική προσφορά.

Και οι δύο ενδιαφέρονται για τους προβλήτες και είναι σχεδόν σίγουρο ότι εφόσον ελέγξουν τον ΟΛΠ θα προχωρήσουν σε διαγωνισμούς παραχώρησης εκμετάλλευσης για τις υπόλοιπες δραστηριότητες (car terminal, ακτοπλοΐα, κρουαζιέρα, ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες).

Με δεδομένο ότι ο ΟΛΠ είναι παραχωρησιούχος των λιμενικών υποδομών από το Δημόσιο, θα πρέπει η σύμβαση παραχώρησης να επεκταθεί χρονικά, ώστε να αυξηθεί και το προσφερόμενο τίμημα από την πλευρά των ενδιαφερομένων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v