Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 23 2014

Σφηνάκια για ΕΧΑΕ, Κεράνη και Στουρνάρα στο... Βερολίνο

Σφηνάκια για ΕΧΑΕ, Κεράνη και Στουρνάρα στο... Βερολίνο

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ-ΤτΕ: Πέρασε στα ψιλά, αλλά μπορεί να αποδειχθεί οιωνός για τις εξελίξεις αναφορικά με τη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας αποδέχθηκε την πρόσκληση του κ. Σόιμπλε και θα μεταβεί στο Βερολίνο στις 11 Ιουνίου.

Μία ημέρα πριν, στις 10 Ιουνίου, είναι προγραμματισμένη η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας της Ελλάδος και μέχρι τότε θα έχει κλειδώσει η επιλογή προσώπου για τη θέση του διοικητή.

 

EXAE: Ανεβασμένα αναμένονται τα κέρδη του τριμήνου για την ΕΧΑΕ, στις λογιστικές καταστάσεις που δημοσιεύονται τη Δευτέρα, σύμφωνα με την Alpha Finance (4,6 έναντι 4 εκατ. ευρώ).

Ο μέσος ημερήσιος όγκος των συναλλαγών ήταν φέτος 107 εκατ. ευρώ, δηλαδή 65% υψηλότερος σε σχέση με πέρυσι.

Επιπλέον, το δεύτερο τρίμηνο θα ευνοηθεί από τους ακόμη μεγαλύτερους όγκους συναλλαγών, συν ένα έκτακτο ποσό γύρω στα 2,2 εκατ. ευρώ από τις αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών (προμήθεια 0,025% επί των 8,3 δισ. ευρώ που ήταν οι αυξήσεις κεφαλαίου).

Μαθαίνουμε πως στην επικείμενη τακτική γενική συνέλευση θα τεθεί από μετόχους μειοψηφίας το θέμα της διανομής μεγαλύτερου ποσού, είτε μέσω μερίσματος, είτε με τη μέθοδο της επιστροφής κεφαλαίου.

 

ΚΕΡΑΝΗΣ: Αν ήταν δελτίο του ΠΡΟΠΟ θα ήταν σίγουρα τυχερό. Δυστυχώς δεν είναι. Ο λόγος για τον 13ο -ναι καλά διαβάζετε, 13ο- αναγκαστικό πλειστηριασμό για τα περιουσιακά στοιχεία της Καπνοβιομηχανίας Κεράνη ο οποίος πραγματοποιείται στις 7 Ιουλίου, επτά χρόνια από τον πρώτο που είχε γίνει το 2008!

Οι ελπίδες να βρεθούν ενδιαφερόμενοι για να κτυπήσουν τα περιουσιακά στοιχεία της Κεράνης έχουν μειωθεί, αν και δεν πρέπει να αποκλείουμε και κάποια έκπληξη.

Την ίδια ώρα απομακρύνεται όλο και περισσότερο η πιθανότητα οι 142 πρώην εργαζόμενοι της Καπνοβιομηχανίας Κεράνης να καλύψουν ακόμη και μέρος από τις απαιτήσεις τους, ύψους 12,5 εκατ. ευρώ, από την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της καπνοβιομηχανίας.

Και αυτό γιατί επτά χρόνια μετά τον πρώτο πλειστηριασμό, η αξία των ακινήτων της έχει μειωθεί κατακόρυφα. Αποτιμάται πλέον σε μόλις 7 εκατ. ευρώ από 27 εκατ. ευρώ που ήταν στον πρώτο πλειστηριασμό.

Ποσό που δεν φτάνει για να καλύψει τις απαιτήσεις των εργαζομένων...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v