Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 12 2014

Σφηνάκια για Alpha, Eurobank και Ανδρομέδα

Σφηνάκια για Alpha, Eurobank και Ανδρομέδα
EUROBANK: Δεν δείχνουν να βιάζονται στη Eurobank για την έκδοση ομολόγου. Η διοίκηση της τράπεζας εκτιμά ότι η προιούσα αποκατάσταση της εμπιστοσύνης για την Ελλάδα θα δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες τιμολόγησης στο προσεχές διάστημα.

Στον αντίποδα, τρέχει η προετοιμασία για το placement ως και του 13% του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank Properties που κατέχει η τράπεζα, το οποίο προγραμματίζεται να διενεργηθεί μέσα στον μήνα.

 

ALPHA-STRESS TEST: Η διοίκηση της Alpha εκτιμά ότι διαθέτει ικανοποιητικά κεφαλαιακά αποθέματα ώστε οι κεφαλαιακοί δείκτες της να διαμορφωθούν πάνω από τα ελάχιστα επίπεδα, κατά τον έλεγχο ποιότητας στοιχείων ενεργητικού και την άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων που διενεργούν η ΕΚΤ και η EBA αντίστοιχα.

Αυτό τουλάχιστον αναφέρεται στην αναλυτική οικονομική κατάσταση α' τριμήνου.

Σημειώνεται ότι το βασικό σενάριο της άσκησης προσομοίωσης απαιτεί ελάχιστο δείκτη κυρίων βασικών ιδίων κεφαλαίων 8% και το δυσμενές 5,5%.

 

ΑNΔΡΟΜΕΔΑ: Σε καλύτερη κατάσταση σε σύγκριση με τους μεγάλους ιχθυκαλλιεργητικούς ομίλους η Ανδρομέδα, ωστόσο δεν απέφυγε τις ζημίες το 2013.

Με βάση τις λογιστικές καταστάσεις που δημοσίευσε, σημείωσε αύξηση πωλήσεων (από τα 115,9 στα 119,3 εκατ. ευρώ), ισχυρό EBITDA (7,7 έναντι 9,59 εκατ. ευρώ) και ζημίες 2 εκατ. έναντι οριακής κερδοφορίας το 2012.

Οι ελεύθερες ταμειακές ροές ήταν αρνητικές (-6,8 εκατ. ευρώ), τα ίδια κεφάλαια θετικά (36,9 εκατ. ευρώ) και ο καθαρός δανεισμός στα 52 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v