Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 11 2014

Σφηνάκια για Εθνική, Alpha και Σπύρου

Σφηνάκια για Εθνική, Alpha και Σπύρου

ALPHA BANK: Σε επίπεδα ελαφρώς ανώτερα από την προηγούμενη φορά εκτιμάται ότι κινήθηκε η δεύτερη περίοδος άσκησης των warrants της Alpha.

Η στήλη πληροφορείται ότι το ποσό που θα εισπράξει το ΤΧΣ θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ πλησιάζοντας πιθανώς και τα 130 εκατ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ, ξεκίνησαν χθες οι παρουσιάσεις για την έκδοση τριετούς διάρκειας ομολόγου, ύψους 500 εκατ. ευρώ εν μέσω ιδιαίτερα θετικού κλίματος, το οποίο δημιουργεί αισιοδοξία ότι το επιτόκιο θα κινηθεί σε επίπεδα χαμηλότερα του 3,75%.

Αν ο στόχος επιτοκίου επιτευχθεί, θα δικαιωθεί η τακτική αναμονής, την οποία ακολούθησε η Alpha.

 

EΘΝΙΚΗ: Παρουσιάσεις της Εθνικής Τράπεζας σε Αμερικάνους επενδυτές θα διενεργήσει ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Π. Χριστοδούλου, στο πλαίσιο του ετήσιου roadshow στη Ν. Υόρκη, στο οποίο θα παρουσιασθούν 24 εισηγμένες και το ΤΑΙΠΕΔ.

Ο κ. Χριστοδούλου έχει προγραμματισθεί να εκπροσωπήσει τη διοίκηση της Εθνικής. Όλα αυτά ενώ οι φήμες περί αποχώρησής του επιμένουν, όπως βέβαια και οι διαψεύσεις.

 

ΣΠΥΡΟΥ: Αυξημένου ενδιαφέροντος μπορεί να αποδειχθεί η τακτική γενική συνέλευση της εταιρείας στις 30/6, καθώς εκτός από την απορρόφηση θυγατρικής, στα θέματα εμπεριέχεται και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με καταβολή μετρητών και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων.

Σημειώνεται ότι με βάση την επίσημη κατάσταση του Χ.Α., ως μόνος μέτοχος με ποσοστό μεγαλύτερο του 5% εμφανίζεται ο Γεώργιος Σπύρου με ποσοστό 55,56%.

Η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση στα 8,24 εκατ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v