Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 16 2007

Ο ”κεραυνός” των ισολογισμών

”Κεραυνός” έπεσε για τις 4 ημερήσιες οικονομικές εφημερίδες που είχαν ως τώρα την αποκλειστικότητα όσον αφορά στην υποχρεωτική δημοσίευση λογιστικών καταστάσεων, ισολογισμών κ.λπ. από όλες τις ελληνικές εταιρίες.

Μιλάμε για μια πίτα που σύμφωνα με έγκυρες πηγές αγγίζει τα 15-16 εκατ. ευρώ τον χρόνο και μοιραζόταν ως τώρα διά του 4.

Εφεξής όμως (η σχετική απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ισχύει από το β΄εξάμηνο του 2006) προστίθεται κι ένας…5ος ”παίκτης”, η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”, καθώς καλύπτει τα κριτήρια που προβλέπει ο νόμος.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι καθένας από τους 4 θα έχει μειωμένα έσοδα κατά περισσότερα από 700.000 ευρώ τον χρόνο, με σχεδόν αντίστοιχη(μείον το έξτρα κόστος του χαρτιού), λένε οι ειδήμονες του χώρου, επίδραση στην κερδοφορία!

Κι όλα αυτά αν δεχτούμε ότι η ”πίτα” θα συνεχίσει να μοιράζεται ισόποσα, χωρίς ”επιθέσεις” αύξησης μεριδίου από κάποιον ή κάποιους ”παίκτες” που είτε έχουν μεγαλύτερη ”αντοχή” είτε μικρότερα κόστη.

Αυτή λοιπόν η εξέλιξη από χρηματιστηριακής πλευράς αφορά σε δύο εισηγμένες εταιρίες που διαθέτουν ημερήσιες οικονομικές εφημερίδες (Ναυτεμπορική και Πήγασο), αλλά και σε μία εισηγμένη που ως φαίνεται προτίθεται… τώρα να αποκτήσει ημερήσιο οικονομικό φύλλο!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v