Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 2 2014

Ο ΟΤΕ, η πρόταση επαναγοράς και οι νέες κινήσεις

Ο ΟΤΕ, η πρόταση επαναγοράς και οι νέες κινήσεις

Θετικά μηνύματα έστειλε στην αγορά η απόφαση του ΟΤΕ να υποβάλει πρόταση επαναγοράς στους κατόχους ομολόγων λήξης Φεβρουαρίου 2015 και Μαΐου 2016.

Πρόκειται για ομόλογα ύψους 787 εκατ. το πρώτο (λήξης 2015) και 895 εκατ. ευρώ το δεύτερο (λήξης 2016), τα οποία βαρύνονται από υψηλό επιτόκιο.

To συνολικό ποσό των ομολόγων που πρόκειται να επαναγοραστούν θα καθοριστεί μέσα στις επόμενες ημέρες και θα εξαρτηθεί από την επιτυχή ολοκλήρωση νέας έκδοσης ομολόγων.

Ο ΟΤΕ επιδιώκει να αντικαταστήσει ακριβό δανεισμό με αισθητά φθηνότερο, μειώνοντας τόκους και βελτιώνοντας έτι περαιτέρω τις ταμειακές του ροές και την κερδοφορία του.

Αν το επιτύχει, πέρα από τη βελτίωση του ισολογισμού του, θα μπορεί να προγραμματίσει με μεγαλύτερη ευχέρεια τις επόμενες επενδυτικές κινήσεις του μια και δεν θα έχει μεγάλες λήξεις ομολόγων τη διετία 2015-16.

Όλα αυτά δείχνουν ότι η μη δεσμευτική προσφορά για τον κλάδο συνδρομητικής τηλεόρασης/ψυχαγωγίας (Nova) της Forthnet εντάσσεται σε ένα πλαίσιο ενεργειών που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί ο ΟΤΕ.

ΥΓ.: Το γεγονός ότι η μία μετά την άλλη οι μεγάλες επιχειρήσεις και οι τράπεζες σπεύδουν να εκδώσουν νέα ομόλογα τώρα δείχνει ότι κανείς δεν θέλει να πάρει το ρίσκο του φθινοπώρου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v