Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 24 2014

Καινοτομίες... άλλου τύπου στις κρατικές συμβάσεις

Καινοτομίες... άλλου τύπου στις κρατικές συμβάσεις

Εδώ και κάτι χρόνια εμφανίζεται ως startup, χωρίς να είναι εμφανές ποια είναι η ακριβής δραστηριότητα και τι προϊόντα ή υπηρεσίες παρέχει. Εσχάτως φέρεται να έχει ανοίξει και γραφείο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού με έναν εκ των ιδρυτών της εταιρείας να δίνει συμβουλές σε νέους επιχειρηματίες για το πως θα πετύχουν.

Κάποιοι, όμως, άρχισαν να ασχολούνται εντατικά με τον κύκλο εργασιών της εταιρείας και ανακάλυψαν μια ενδιαφέρουσα πηγή εσόδων.

Διαπίστωσαν πως αξιόλογος αριθμός κρατικών οργανισμών αναθέτουν με «πρόχειρους διαγωνισμούς» (των 80.000 και 100.000 ευρώ, όχι τίποτα ψίχουλα) έργα στην εν λόγω «καινοτόμα» εταιρεία. Μάλιστα οι προκηρύξεις ορισμένων εξ’ αυτών είναι ενίοτε ταυτόσημες με διαφημιστικό υλικό της επιχείρησης... Οταν λέμε ίδιες, εννοούμε πως ολόκληροι παράγραφοι των δύο κειμένων είναι ακριβώς ίδιες.

Ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως στους συγκεκριμένους «πρόχειρους διαγωνισμούς» κατατίθενται 2 – 3 προσφορές. Η πρώτη από την «καινοτόμα» εταιρεία και οι άλλες δύο από στενότατους συνεργάτες της! Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η στήλη, σε τουλάχιστον μία περίπτωση και οι τρεις προσφορές γράφτηκαν από το ίδιο χέρι. Επισημαίνουμε πως πρόκειται για "startup" και όχι για εταιρεία με πολυετή παρουσία στην αγορά.

Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια χώρα που διέρχεται τον έκτο χρόνο κρίσης και υποτίθεται πως έχει βάλει σε τάξη τον τρόπο ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων. Όλα αυτά συμβαίνουν με μια εταιρεία που διοικείται από ανθρώπους οι οποίοι εμφανίζονται ως προφήτες της καινοτομίας και δίνουν συνεντεύξεις για τα νέα γραφεία τους στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v