Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 6 2014

Η προσπάθεια... αντεπίθεσης του ΥΠΕΞ στο μέτωπο των εξαγωγών

Η προσπάθεια... αντεπίθεσης του ΥΠΕΞ στο μέτωπο των εξαγωγών

Επειδή πολλά λέγονται και πολλές ελπίδες για την ανάκαμψη στηρίζονται στην προώθηση των εξαγωγών, στην οποία σημαντικό ρόλο έχουν τα στελέχη των γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στις διάφορες χώρες, ιδού τι αποκαλύπτει ο αρμόδιος υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας.

Όπως είπε μιλώντας στη Βουλή, ο αριθμός των υπαλλήλων αυτών από 189 το 2007 μειώθηκε σε λιγότερους από 150 σήμερα και για να μεταφέρουμε ακριβώς τα λόγια του «σε μια εποχή, όπου η οικονομική διπλωματία καλείται να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην πορεία εξόδου της χώρας από την κρίση».

Το μόνο θετικό που προκύπτει από την ομιλία του υφυπουργού Εξωτερικών είναι ότι το υπουργείο έχει εκπονήσει ένα σχέδιο, για να ανοίξουν γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές που αποτελούν ελπιδοφόρες νέες αγορές, οι οποίες πρέπει να αξιοποιηθούν.

Τώρα αν μαζί με το άνοιγμα νέων γραφείων και την πρόσληψη νέων υπαλλήλων αρθούν και τα γραφειοκρατικά εμπόδια και αφαιρεθούν φόροι και επιβαρύνσεις ώστε να μειωθεί το κόστος παραγωγής, τόσο το καλύτερο για όλους μας...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v