Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 19 2014

H Sequoia Capital επενδύει σε... start up με ελληνικές ρίζες

H Sequoia Capital επενδύει σε... start up με ελληνικές ρίζες

Για τις start ups, όχι μόνο για όσες βρίσκονται στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, η εύρεση κεφαλαίων είναι ένα από τα μεγάλα προβλήματα με σημαντικότερο το πώς θα καταφέρουν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον επενδυτικών κεφαλαίων, και δη μεγάλων.

Αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση της Metanautix που ειδικεύεται στο big data analytics. Η εταιρία των κ. Θεόδωρου Βασιλάκη και Απόστολου Λέριου ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι εξασφάλισε χρηματοδότηση 7 εκατ. δολαρίων από τη Sequoia Capital, μία από τις κορυφαίες εταιρίες επενδύσεων στην τεχνολογία, η οποία στο παρελθόν έχει επενδύσει σε κολοσσούς όπως η Google, η Apple, το YouTube, το Yahoo κ.ά., το Πανεπιστήμιο Stanford και τη Shiva Shivakumar, πρώην αντιπρόεδρο μηχανικής στην Google.

Η ιστορία της Metanautix, που βρίσκεται στο Palo Alto της Καλιφόρνιας, άρχισε το 2012 όταν ο κ. Βασιλάκης κι ο κ. Απόστολος Λέριος, κορυφαίοι επιστήμονες που έχουν εργαστεί στην Google και στο Facebook, ξεκίνησαν έρευνα σε μία τεχνολογία η οποία θα διευκολύνει τους επιστήμονες και αναλυτές δεδομένων να συγκεντρώσουν και να διαχειριστούν το σύνολο του μεγάλου όγκου δεδομένων τα οποία καθορίζουν τη νέα ψηφιακή πραγματικότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v