Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 4 2014

PASAL: Το άρθρο 99, οι τράπεζες και τα «μάτια» της TRASTOR

PASAL: Το άρθρο 99, οι τράπεζες και τα «μάτια» της TRASTOR

Σκληρό επιχειρηματικό και τραπεζικό «τζαρτζάρισμα» φαίνεται ότι κρύβει η αίτηση υπαγωγής της Pasal στο άρθρο 99, με τη συναίνεση τριών τραπεζών, που συνιστούν την πλειοψηφία των πιστωτών.

Οι πληροφορίες στην αγορά, λένε ότι η κίνηση αυτή ήρθε ως απάντηση στην μονομερή πρωτοβουλία μιας άλλης εκ των πιστωτριών τραπεζών, να καταγγείλει δάνειο που είχε ως ενέχυρο μετοχές της συνδεδεμένης TRASTOR ΑΕΕΑΠ, κίνηση που προφανώς ερμηνεύθηκε αρνητικά από την διοίκηση της Pasal.

Πηγές προσκείμενες στην τελευταία, υποστηρίζουν ότι οι τόκοι εξυπηρετούντο κανονικά και ότι συζητούν για συμφωνία με ξένους επενδυτές που θα μπορούσαν να εγγυηθούν, την εξόφληση του δανείου.

Ορισμένοι στην αγορά ισχυρίζονται ότι όσα συνέβησαν στην συγκεκριμένη περίπτωση έγιναν κυρίως «για τα μάτια» της... TRASTOR, αφενός γιατί είναι μια κερδοφόρος δραστηριότητα από την οποία προκύπτει μέρισμα, (η Pasal κατέχει περίπου 37%) κι αφετέρου διότι ο κλάδος των ΑΕΕΑΠ είναι της μόδας και πολλοί επενδυτές από Ελλάδα και κυρίως από το εξωτερικό, θα ήταν διατεθειμένοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

Σε κάθε περίπτωση πάντως φαίνεται ότι έχουμε μπροστά μας ένα ακόμη παράδειγμα «τζαρτζαρίσματος» στο πλαίσιο της διαδικασίας ρύθμισης δανείων- και θα υπάρξουν ακόμη πάρα πολλά, θυμηθείτε το.

Γνώστες της συγκεκριμένης υπόθεσης εκτιμούν ότι στη συνέχεια όλες οι ενδιαφερόμενες πλευρές θα κάτσουν στο τραπέζι για να βρουν μια κοινά αποδεκτή και συμφέρουσα λύση.

Στο μεταξύ βέβαια οι εκατέρωθεν «ελιγμοί» ροκανίζουν το χρόνο, κάτι που αποτελεί κοινό χαρακτηριστικό στις περισσότερες προσπάθειες «αναδιάρθρωσης», ιδίως όταν εμπλέκονται πολλοί και μεγάλοι πιστωτές.

Κατά το ελληνικό «όπου λαλούν πολλοί κοκκόροι αργεί να ξημερώσει».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v