Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 22 2007

ΕΥΑΘ: Ο έλεγχος, οι... τρίπλες και τα πορίσματα

”Τρίπλες” στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης μαθαίνουμε ότι επιχείρησαν να κάνουν οι διοικούντες την ΕΥΑΘ, προκειμένου να απαλλαγούν από το… στενό του μαρκάρισμα, όπως φαίνεται χωρίς αποτέλεσμα.

Τελικώς διατάχθηκε ο αυτεπάγγελτος έλεγχος, που έχει ήδη ξεκινήσει και αφορά στις εργολαβίες της Διεύθυνσης Δικτύου Ύδρευσης, ενώ δρομολογήθηκε η διαδικασία για το πόρισμα-”φωτιά” που μιλά για διπλοεγγραφές, υπερτιμολογήσεις, απευθείας αναθέσεις έργων και επιλεκτική μεταχείριση εργολάβων.

Ας δούμε τα γεγονότα με τη σειρά: Στις 5 Φεβρουαρίου η ΕΥΑΘ δέχεται έγγραφο από το κλιμάκιο του Σώματος στη Θεσσαλονίκη, το οποίο ζητά να μάθει για την τύχη των απολεσθέντων φακέλων, κατά την αργία της Πρωτοχρονιάς, από το γραφείο του διευθυντή της Διεύθυνσης Δικτύου Ύδρευσης κ. Πέτρου Νάστου και επιπλέον ζητά να του αποσταλεί και το πόρισμα που συνέταξε η τριμελής επιτροπή, η οποία στη συνέχεια καταργήθηκε με απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου, κ. Γ. Σκόδρα.

Στις 13 Φεβρουαρίου ο γενικός διευθυντής της ΕΥΑΘ, κ. Ιωάννης Λασκαρίδης, στέλνει απάντηση στο Σώμα, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίζεται ότι οι φάκελοι ουδέποτε είχαν κλαπεί, αντίθετα παρέμειναν για λίγο διάστημα στο γραφείο του και σε συνεννόηση με τον κ. Νάστο, με την αιτιολογία ότι πληθώρα εγγράφων της Διεύθυνσης Δικτύου Ύδρευσης, καθώς και το πόρισμα, είχαν διαρρεύσει στον Τύπο (sic)!.

Και το αποκορύφωμα: Ο κ. Λασκαρίδης, σαν να είχε την πρόθεση να παραπλανήσει τους αρμοδίους, ισχυρίζεται ότι οι επίμαχοι φάκελοι έχουν επιστραφεί στον κ. Νάστο με εντολή του διοικητικού συμβουλίου.

Τους ισχυρισμούς αυτούς φαίνεται ότι δεν έλαβε σοβαρά υπόψη το Σώμα των Επιθεωρητών και στις 7 Μαρτίου η διοίκηση της ΕΥΑΘ ενημερώνεται επίσημα για την έναρξη του αυτεπάγγελτου ελέγχου.

Επιπλέον, ο κ. Νάστος με έγγραφό του στις 16 Μαρτίου προς τον κ. Λασκαρίδη και κοινοποίηση προς το Σώμα Ελεγκτών αναφέρει ότι με κατάπληξη πληροφορήθηκε τα όσα ισχυρίστηκε ο δεύτερος στην επιστολή του και τονίζει κατηγορηματικά: Πρώτον, ουδέποτε έγινε διαρροή από το γραφείο του προς τον Τύπο οποιουδήποτε εγγράφου της Διεύθυνσης όπου προΐσταται, δεύτερον, ουδέποτε του γνωστοποιήθηκε η ”φύλαξη” των επίμαχων φακέλων και τρίτον, ουδέποτε έχουν επιστραφεί στο γραφείο του.

Την προηγούμενη Δευτέρα, 19 του μηνός, το Σώμα Επιθεωρητών έστειλε έγγραφο για την έναρξη του ελέγχου στην ΕΥΑΘ, ο οποίος αναμένεται να περατωθεί σε 25 ημέρες. Έπειτα από όλα αυτά το έργο των επιθεωρητών αναμένεται να δώσει ”καυτά” πορίσματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v