Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 19 2014

Σφηνάκια για τραπεζικό tax credit και International ΑΕΓΑ

Σφηνάκια για τραπεζικό tax credit και International ΑΕΓΑ

ΤΡΑΠΕΖΕΣ - TAX CREDIT: Εντός των επόμενων δύο εβδομάδων αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η ρύθμιση για τη μετατροπή του αναβαλλόμενου φόρου σε φορολογική απαίτηση (tax credit).

Όπως έγραψε το Euro2day.gr, o βασικός μηχανισμός της ρύθμισης έχει ήδη συμφωνηθεί.

Το Δημόσιο θα εγγυηθεί ότι θα αποδώσει στις τράπεζες με ομολογίες το μέρος του αναβαλλόμενου φόρου που δεν θα συμψηφισθεί με κέρδη εντός της επόμενης 30ετίας. Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι η ρύθμιση δεν θα προβλέπει τη διαδικασία με την οποία θα καλύψει το Δημόσιο τυχόν αναπόσβεστο υπόλοιπο. Αυτή θα καθορισθεί με υπουργική απόφαση σε 30 χρόνια(!) και εφόσον βέβαια χρειασθεί.

ΥΓ.: Από όσα ακούμε, η φόρμουλα που βρέθηκε με την τρόικα είναι, αν χρειασθεί, να εκδοθούν ομόλογα που θα είναι άμεσα μετατρέψιμα σε μετοχές.

 

INTERNATIONAL ΑΕΓΑ: Καθαρά κέρδη 3,9 εκατ. ευρώ εμφάνισε το πρώτο φετινό εξάμηνο η ασφαλιστική εταιρεία International ΑΕΓΑ, αυξημένα έναντι των αντίστοιχων περυσινών (2,95 εκατ. ευρώ).

Ωστόσο, στις δημοσιευθείσες λογιστικές καταστάσεις του πρώτου εξαμήνου (η εταιρεία είναι εισηγμένη στην εναλλακτική αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου) υπάρχει μια ενδιαφέρουσα παράγραφος, με τίτλο «σημειώσεις ασφαλιστικής τοποθέτησης».

Αναφέρει λοιπόν η διοίκηση της εταιρείας στη συγκεκριμένη παράγραφο: «Στην ασφαλιστική τοποθέτηση, που προβλέπεται βάσει των διατάξεων του Ν.∆. 400/1970, µε 30-06-2014, οι συνολικές υποχρεώσεις ανέρχονται σε 66.416 χιλ. ευρώ και η συνολική διάθεση περιουσιακών στοιχείων σε 51.813 χιλ. ευρώ.

Για την κάλυψη της διαφοράς η εταιρεία υπέβαλε στην Τράπεζα της Ελλάδος πρόγραµµα οικονοµικής ανάκαµψης (Π.Ο.Α.) 2013-2015. Με βάση το υποβληθέν Π.Ο.Α. το έλλειµµα στην ασφαλιστική τοποθέτηση καλύπτεται πλήρως».

Οπότε και αναμένουμε...

ΥΓ.: Η διοίκηση έχει μιλήσει για σχέδια εισαγωγής της International ΑΕΓΑ στην εναλλακτική αγορά του Χρηματιστηρίου της Αθήνας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v