Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 24 2014

Ολλανδικός... «πονοκέφαλος» για την Intralot

Ολλανδικός... «πονοκέφαλος» για την Intralot

Συνεχίζεται ο θόρυβος σε μερίδα του ολλανδικού Τύπου για την πιθανότητα νοθείας σε κληρώσεις μιας εκ των δύο λοταριών, της Staatsloterij, που συνεργάζεται με την Intralot, μετά από δημοσιεύματα της πρωινής εφημερίδας "de Volkskrant".

Η ολλανδική εφημερίδα υποστήριζε σε εκτενές ρεπορτάζ πως η Επιτροπή Εποπτείας Παιγνίων της χώρας διερευνά τις σχετικές καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες υπάρχουν ενδείξεις για κενά ασφαλείας σε τεχνολογικό σύστημα (για τα λαχεία) της Staatsloterij που διαχειρίζεται η Intralot. Η εφημερίδα επικαλούνταν, μάλιστα, και στοιχεία που τις έχουν παρουσιάσει τέσσερις πρώην υπάλληλοι της Intralot.

Σε επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο η διοίκηση της λοταρίας υποστηρίζει πως πράγματι διεξάγεται έλεγχος από την Επιτροπή Παιγνίων, αλλά διαψεύδει τα περί εφόδου που αναφέρονταν σε δημοσιεύματα. Όπως αναφέρει, συνεργάζεται πλήρως με τις ελεγκτικές αρχές και σημειώνει πως το επίπεδο ασφαλείας των συστημάτων της καλύπτει τις ισχύουσες προδιαγραφές. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως το ολλανδικό δημόσιο παρακρατεί τα ποσά από λαχνούς που κέρδισαν χωρίς να εξαργυρωθούν και πως δεν υπάρχει η δυνατότητα απάτης από επιτήδειους.

Η διοίκηση της λοταρίας υποστηρίζει πως το δημοσίευμα της "de Volkskrant", στο οποίο αναφερόταν λεπτομερώς ο τρόπος με τον οποίο, κατά τον συντάκτη, μπορούν να παρέμβουν οι υπάλληλοι της Intralot στα αποτελέσματα των κληρώσεων, περιέχει ανακρίβειες.

Σημειωτέον ότι η Intralot είχε ανακοινώσει στις αρχές Φεβρουαρίου πως οι θυγατρικές στην Ολλανδία, Intralot BV, και στην Κύπρο, Royal Highgate, “έλαβαν την πιστοποίηση ISAE 3402 για την ακεραιότητα των συστημάτων και των λειτουργιών τους”.

Στην Ολλανδία, η Intralot “ανανέωσε την πιστοποίηση, που είχε λάβει στις αρχές του 2011 (τότε SAS70), για τη λειτουργία και τα συστήματα που προσφέρει στις δύο oλλανδικές λοταρίες, Staatsloterij και De Lotto, σύμφωνα με το Διεθνές Πρότυπο ISAE 3402 Assurance Reports on Controls at a Service Organisation, του International Auditing and Assurance Standards Board”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v