Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 29 2014

Οι ομολογιούχοι της... Ολυμπιακής

Οι ομολογιούχοι της... Ολυμπιακής

Όταν έκλεισε η παλιά Ολυμπιακή Αεροπορία, οι εργαζόμενοί της δεν αποζημιώθηκαν τοις μετρητοίς αλλά με ομόλογα του ελληνικού δημοσίου(!) τα οποία μάλιστα στη συνέχεια «κουρεύτηκαν» μέσω του γνωστού σε όλους PSI.

Ωστόσο, οι ομολογιούχοι της Ολυμπιακής κέρδισαν δικαστικά την υπόθεση στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο δέχτηκε πως η αποζημίωση ενός εργαζομένου δεν μπορεί να «κουρεύεται».

Η απόφαση βέβαια αυτή είναι εφέσιμη, ωστόσο παράγοντες της αγοράς υποστηρίζουν πως θα πρέπει η κυβέρνηση να συμφωνήσει «εδώ και τώρα» σε εξωδικαστική λύση, καθώς -σε αντίθεση με τους άλλους ιδιώτες- οι απολυμένοι της Ολυμπιακής δεν επέλεξαν να αποκτήσουν τα ελληνικά ομόλογα προκειμένου να επενδύσουν (οπότε θεωρητικά θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιος ότι ανέλαβαν και το σχετικό ρίσκο), αλλά τους δόθηκαν υποχρεωτικά από την ελληνική κυβέρνηση.

ΥΓ1: Ανάλογα δίκαιο είναι και το αίτημα των εταιρειών που έλαβαν κρατικά ομόλογα χωρίς να το επιλέξουν, προκειμένου να αποπληρωθούν οι υποχρεώσεις του δημοσίου προς αυτές (από τις εισηγμένες η Medicon Hellas).

ΥΓ2: Οι Έλληνες ιδιώτες μικροομολογιούχοι δεν ξεχνούν τις προεκλογικές υποσχέσεις των κυβερνητικών κομμάτων και τον τελευταίο καιρό έχουν κλιμακώσει τόσο τις αντιδράσεις τους, όσο και την κριτική τους.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v