Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 19 2014

Ο επίμονος κ. Μαρκόπουλος και οι καταπατητές

Ο επίμονος κ. Μαρκόπουλος και οι καταπατητές

Ο δημιουργικός ζήλος των βουλευτών, με την κατάθεση τροπολογιών σε άσχετα νομοσχέδια προκειμένου να εξυπηρετηθούν διάφορα τοπικά μικρά ή μεγάλα συμφέροντα, αυξάνεται όσο ενισχύονται οι πιθανότητες προσφυγής στις κάλπες.

Από τον συγκεκριμένο κανόνα δεν κατάφερε, δυστυχώς, να ξεφύγει ο βουλευτής Εύβοιας και πρώην υπουργός Κώστας Μαρκόπουλος.

Επιμένει να καταθέτει τροπολογίες για μια υπόθεση που επιχείρησε να προωθήσει, χωρίς επιτυχία, στο πρόσφατο παρελθόν. Επιδιώκει, όπως υποστηρίζει, να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώτος της Εύβοιας με την επίλυση ζητημάτων που εκκρεμούν από την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι πως ο κ. Μαρκόπουλος θεωρεί καταλληλότερη περίοδο για την επίλυση τέτοιων κρίσιμων ζητημάτων τις ημέρες κατά τις οποίες στη Βουλή επικρατεί συνωστισμός τροπολογιών και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Ετσι, επανήλθε με την τροπολογία μέσω της οποίας στην ουσία χαρίζονται δημόσιες εκτάσεις (ακόμα και δασικές!) στην Εύβοια σε καταπατητές και σε άλλους ιδιώτες που τις διεκδικούν εδώ και δεκαετίες.

Με την τροπολογία οι καταπατητές και λοιποί διεκδικητές κρατικής περιουσίας δε χρειάζεται να υποστούν την ταλαιπωρία της δικαστικής προσφυγής, όπως οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί που δεν έχουν την τύχη να βρίσκονται στην εκλογική περιφέρεια του κ. Μαρκόπουλου.

Το σίγουρο είναι πως η ελληνική νομοθεσία προβλέπει συγκεκριμένη δικαστική διαδικασία για όσους θεωρούν πως τους ανήκει κρατική περιουσία. Δεν προβλέπει τη μεταβίβαση δημοσίων ακινήτων και δασών σε ιδιώτες με τροπολογίες που κατατίθενται εν μέσω κοινοβουλευτικής αναστάτωσης και λίγες ημέρες πριν από την πιθανή προσφυγή στις κάλπες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v