Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 29 2014

Ενας Ελληνας για την ηγεσία του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας

Ενας Ελληνας για την ηγεσία του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας

Για τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (International Energy Agency), προαλείφεται ο Κώστας Μαθιουδάκης που από το Δεκέμβριο του 2009 κατέχει τη θέση του γενικού γραμματέα ενέργειας στο ΥΠΕΚΑ.

Όπως μαθαίνει ο ΧΑΜ, η υποψηφιότητα του καθηγητή Μαθιουδάκη για τη θέση αυτή έχει την στήριξη της κυβέρνησης. Ωστόσο για την τελική επιλογή θα απαιτηθεί ισχυρό lobbying από ελληνικής πλευράς, και διαμόρφωση συμμαχιών με άλλες χώρες, καθώς μέχρι τώρα αρκετές χώρες μέλη του Οργανισμού επιδιώκουν να προωθήσουν τους δικούς τους υποψήφιους.

Από το 2011 τη θέση αυτή κατέχει η Ολλανδέζα Maria Van der Hoeven, με θητεία στο Κοινοβούλιο της χώρας της και στο υπουργικό συμβούλιο ως υπουργός Παιδείας από το 2002 ως το 2007. Οι περισσότεροι δε από τους προηγούμενους επικεφαλής του Οργανισμού, ήταν πρόσωπα με ισχυρή επιρροή.

Ο Κώστας Μαθιουδάκης είναι καθηγητής στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός του Ε.Μ.Π. (1980), με Μεταπτυχιακό Diplοma από το Vοn Karman Institute fοr Fluid Dynamics - Βέλγιο (1981) και Διδάκτωρ του Καθολικού Πανεπιστημίου της Λουβαίν (1985).

Για να δούμε πως θα εξελιχτεί η υποψηφιότητα...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v