Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 23 2014

Κινέζικη «σφήνα» στο project για τους έξυπνους μετρητές

Κινέζικη «σφήνα» στο project για τους έξυπνους μετρητές

Σκληρός ανταγωνισμός αναμένεται για τη «νίκη» στο διαγωνισμό του ΔΕΔΔΗΕ που αφορά την προμήθεια και εγκατάσταση «έξυπνων μετρητών» ηλεκτρικού.

Οι ευρωπαϊκές εταιρείες κατά πάσα πιθανότητα θα βρεθούν αντιμέτωπες με κινέζικες, το κοστολόγιο των οποίων ως γνωστόν είναι δύσκολα συναγωνίσιμο.

Το κινεζικό ενδιαφέρον προκύπτει από ερωτήματα που έχουν τεθεί στην αρμόδια επιτροπή του ΔΕΔΔΗΕ, με κύριο την πλήρη αποσαφήνιση των σχετικών όρων της προκήρυξης για τη συμμετοχή εταιρειών από χώρες εκτός ΕΕ.

Με την ευκαιρία να θυμίσουμε ότι η κατάθεση προσφορών έχει μετατεθεί για την 30 Ιανουαρίου 2015, καθώς από την προκαταρκτική ακόμη φάση έχουν κατατεθεί ενστάσεις επί θεμάτων διαδικασίας. Επίσης, από πολλές ενδιαφερόμενες εταιρείες ζητήθηκε να επισκεφθούν υποσταθμούς διανομής του δικτύου, προκειμένου να έχουν εικόνα για τις απαιτούμενες εργασίες, αίτημα που θα ικανοποιηθεί.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που έχει σημασία για το συγκεκριμένο διαγωνισμό, δεν είναι το σημερινό του μέγεθος, το οποίο είναι σχετικά μικρό.

Απλώς η ανάληψη του πιλοτικού έργου, θα αποτελέσει πρόκριμα για τον επόμενο μεγάλο διαγωνισμό που θα αφορά την αντικατάσταση του συνόλου των μετρητών, δηλαδή περίπου επτά εκατομμύρια σε ολόκληρη τη Χώρα, με προϋπολογισμό πάνω από ένα δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v