Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 8 2007

Πού κολλάει η διαπραγμάτευση JP Morgan - ΝORTH

Σε ζητήματα... πρωτοκόλλου, που όμως στη συγκυρία αποδεικνύονται ιδιαίτερα κρίσιμα, τόσο σε νομικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο εντυπώσεων, ”κολλάει” σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση της JP Morgan να επαναγοράσει το δομημένο ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ.

Οι διαπραγματεύσεις JP Morgan και North Asset Management (NAM) έχουν, ουσιαστικά, τελματώσει τις τελευταίες ημέρες.

Όχι γιατί δεν συμφωνούν στο ποιος θα καλύψει τη διαφορά των 8,4 εκατ. ευρώ περίπου (που φέρονται να έχουν φύγει ως εμβάσματα προμήθειας σύστασης στους κ. Πρινιωτάκη και Αποστολίδη), αλλά γιατί δεν υπάρχει μια κοινή.... αντίληψη για το πώς θα κλείσει το θέμα.

Έτσι, η πλευρά της NAM θεωρεί ότι πρέπει να διευκρινιστεί αρμοδίως ότι ήταν γνωστό εξαρχής στην JP Mοrgan ότι το North Principal δεν αγόρασε τις ομολογίες με σκοπό να τις διακρατήσει.

Διεκδικεί δηλαδή η North τη μερική ”ηθική αποκατάστασή της”, τουλάχιστον ως προς το σκέλος των εντυπώσεων ότι αποτέλεσε τον εγκέφαλο (ή έστω τον... μόνο εγκέφαλο) των συναλλαγών... ”σπαγγέτι” του δομημένου ομολόγου.

Αποκατάσταση που συνδέεται ευθέως βέβαια με την ”καρδιά” της υπόθεσης, εξ ου και η δυσκολία στο να βρεθεί ένα modus vivendi με την JP Morgan, που βλέπει ήδη τη φήμη της να δέχεται σοβαρό πλήγμα διεθνώς, εξαιτίας αυτής της υπόθεσης.

Η απλή λογική λέει πάντως ότι η North, με συνολικά υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 1 δισ. ευρώ, δεν θα μπορούσε βέβαια να αγοράσει και να διακρατήσει ομολογίες αξίας (στο άρτιο) 280 εκατ. ευρώ, όσο ήταν δηλαδή το ομόλογο.

Δηλάδή τι θα έκανε, θα τοποθετούσε το... 28% του συνολικού ενεργητικού της σε ένα και μόνο ομόλογο;

Δύσκολο να δεχτούμε ότι μπορεί να πίστεψαν κάτι τέτοιο (ακόμα κι αν τους έλεγε έτσι ο κ. Παπαμαρκάκης) έστω και για ένα... δευτερόλεπτο οι ”ειδικοί” της JP Morgan.

Άλλο αν τώρα κάνουν τα... ”παγώνια”!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v