Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 5 2015

Αλλαγή φρουράς και βρετανικό άρωμα για τον αγωγό TAP

Αλλαγή φρουράς και βρετανικό άρωμα για τον αγωγό TAP

Νέος επικεφαλής της εταιρείας που κατασκευάζει και θα διαχειρίζεται τον αγωγό ΤΑΡ αναλαμβάνει σύντομα καθήκοντα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΧΑΜ.

Η αλλαγή φρουράς γίνεται με τη συμπλήρωση τετραετίας του νορβηγού Kjetil Tungland στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, στη διάρκεια της θητείας του οποίου ο ΤΑΡ κέρδισε τη μάχη του Νότιου Διαδρόμου φυσικού αερίου, με αντίπαλο τον αγωγό Nabucco.

Ο απερχόμενος διευθύνων της εταιρείας ήταν επιλογή της νορβηγικής Statoil, ιδρυτικής εταιρείας του κοινοπρακτικού σχήματος που προώθησε το επενδυτικό σχέδιο. Ο αντικαταστάτης του, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, θα προέρχεται από τη βρετανική ΒΡ, η οποία αύξησε το ποσοστό της στο κοινοπρακτικό σχήμα, σε αντίθεση με τα ιδρυτικά μέλη του (Statoil, Axpo) που το μείωσαν.

Ας σημειωθεί εδώ ότι η ΒΡ είναι επικεφαλής της κοινοπραξίας που εκμεταλλεύεται το κοίτασμα Σαχ Ντενίζ ΙΙ, το αέριο του οποίου θα μεταφέρει ο ΤΑΡ στην Ιταλία μέσω Ελλάδας και Αλβανίας.

Πάντως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η αλλαγή φρουράς στην κορυφή της εταιρείας θα έχει άμεσες επιπτώσεις και στο μάνατζμεντ αυτής, που διοικεί το έργο στην Ελλάδα.

Τέλος να σημειωθεί ότι μέτοχοι του ΤΑΡ είναι οι εταιρείες ΒΡ, Socar (Αζερμπαϊτζάν), Statoil (Νορβηγία) με 20% η κάθε μία, η Fluxys (Βέλγιο) με 19%, η Enagás (Ισπανία) με 16% και η Axpo (Ελβετία) με 5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v