Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 31 2014

ΧΑ: Πώς καλύφθηκε η ανεπάρκεια των υπευθύνων...

ΧΑ: Πώς καλύφθηκε η ανεπάρκεια των υπευθύνων...

Με ενδιαφέρον αναμένεται την Παρασκευή η πρώτη -«πανηγυρική» όπως λέγεται- συνεδρίαση του 2015, καθώς θα παρευρεθεί το σύνολο των παραγόντων της αγοράς σε μια κρίσιμη περίοδο για το ΧΑ.

Πολλά θα συζητηθούν, ενδιαφέρουσες απόψεις θα ανταλλαγούν και όλο και κάποιες ανεπίσημες χρηματιστηριακές (ή μήπως αυτή την περίοδο και πολιτικές;) προβλέψεις θα γίνουν.

Το μόνο που δεν θα συζητηθεί είναι το θέμα που απασχολούσε όσο τίποτε άλλο την περυσινή αντίστοιχη συνεδρίαση: η διάταξη περί «επαγγελματία επενδυτή».

Και αυτό, γιατί μόλις πρόσφατα μπήκε τέλος σε μια παράλογη διάταξη που όχι μόνο δεν θα έφερνε ούτε ένα ευρώ στα δημόσια ταμεία, αλλά αντίθετα θα προκαλούσε δυσεπίλυτα προβλήματα στις προσπάθειες ανάπτυξης της ελληνικής κεφαλαιαγοράς.

Δυστυχώς, συχνά καλούνται να υπηρετήσουν σε υπεύθυνες θέσεις άτομα που δεν γνωρίζουν επαρκώς το αντικείμενό τους και με τη σειρά τους αυτοί προσλαμβάνουν τους ανάλογους συμβούλους. Στο σημείο αυτό αποδεικνύεται επίσης το πόσο μεγάλη σημασία έχει ο λαός να ψηφίζει τα κατάλληλα άτομα στη Βουλή και οι κυβερνήσεις να τοποθετούν σε θέσεις κλειδιά τους ικανότερους.

Το ευχάριστο είναι πως έστω και εκ των υστέρων, άτομα-γνώστες του θέματος (Λαζαράκου και Μποτόπουλος από Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, Μωραϊτάκης από ΣΜΕΧΑ, Πολυχρονίου από ΣΕΔΥΚΑ) κατάφεραν να πείσουν την τρόικα μέσα από παράθεση στοιχείων και επιχειρημάτων για το πόσο δίκιο είχαν.

Και έτσι καλύφθηκε το κενό και η ανεπάρκεια κάποιων υπευθύνων...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v