Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 9 2007

Ιασώ: Οι αλλεπάλληλες... αυτοδιαψεύσεις

Πόσες φορές μπορεί να αυτοαναιρεθεί μια διοίκηση εισηγμένης προκαλώντας σύγχυση στο επενδυτικό κοινό, χωρίς καμία επίπτωση;

Η απάντηση, εάν κρίνουμε από το Ιασώ, παραπέμπει στο ”ουκ έστιν αριθμός”.

Πάρτε... γεύση.

Μόλις πριν από μερικές ημέρες, στις 30 Απριλίου για την ακρίβεια, το Δ.Σ. του Ιασώ αποφάσισε να προτείνει στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων του τη μείωση του μετοχικού του κεφαλαίου κατά 44 εκατ. ευρώ, με επιστροφή στους μετόχους ποσού ίσου με 1 ευρώ ανά μετοχή.

Ως εδώ όλα δείχνουν μια χαρά.

Έλα όμως που στις... 12 Απριλίου του ίδιου σωτήριου έτους η διοίκηση του Ιασώ διέψευδε το ενδεχόμενο επιστροφής κεφαλαίου!

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Δημοσίευμα του Euro2day στις 10 Απριλίου ανέφερε ότι η διοίκηση του Ιασώ προσανατολίζεται στην πώληση μη λειτουργικών ακινήτων (του ακινήτου του Ιασώ στη Θέρμη Θεσσαλονίκης) και την επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους της.

Δύο ημέρες μετά, κατόπιν ερωτήματος ΤΩΝ ΕΠΟΠΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ, το Ιασώ με ανακοίνωσή του τόνιζε:

”Αναφορικά με την ενδεχόμενη πώληση ακινήτου του ομίλου και την επιστροφή κεφαλαίου προς τους μετόχους της εταιρίας, σας ενημερώνουμε ότι για τα συγκεκριμένα θέματα δεν υπάρχουν ούτε συζητήσεις ούτε επομένως και αποφάσεις του Δ.Σ.”!

Προφανώς στη συνέχεια τους άρεσε η... ιδέα μας, το σκέφτηκαν ”στο πόδι” και το αποφάσισαν!

Η ανακοίνωση δηλώνει επίσης ρητώς και... κατηγορηματικώς ότι δεν υπάρχουν συζητήσεις για την πώληση του ακινήτου στη Θεσσαλονίκη.

Προκειμένου προφανώς να μη στεριώσει ούτε μέρος έστω της ανακοίνωσης διάψευσης της Ιασώ της 12ης Απριλίου, μόλις την περασμένη Δευτέρα 7 Μαΐου ο πρόεδρός της, κ. Ι. Ζολώτας, σε συνέντευξή του δήλωσε ότι... εξετάζεται η αξιοποίηση του ακινήτου της στη Θεσσαλονίκη επί της Εγνατίας Οδού (περιοχή Θέρμης).

Σημείωνε δε χαρακτηριστικά: ”Η αξία αυτών των εκτάσεων έχει πολλαπλασιαστεί και μόνο εάν δεχτούμε μια πρόταση που να μας ικανοποιεί θα παραχωρηθούν”.

Τώρα επομένως... πωλείται, ενώ πριν από έναν μήνα δεν υπήρχε ούτε… σκέψη τόσο πώλησης ακινήτων όσο και επιστροφής κεφαλαίου!

Τέλος για... κερασάκι στην τούρτα σημειώστε το εξής:

O κ. Ι. Ζολώτας στην ίδια συνέντευξη αναφέρει:

”Στα μέσα του προσεχούς Σεπτεμβρίου το Ιασώ Θεσσαλίας που θα λειτουργεί ως μαιευτική και γενική κλινική αναμένεται να δεχτεί τον πρώτο ασθενή του”.

Είτε ο πρόεδρος δεν ξέρει καλά τον χρόνο λειτουργίας του Ιασώ Θεσσαλίας, είτε η ιστοσελίδα της εταιρίας του γράφει... άλλα αντί άλλων.

Στο site της Ιασώ θα βρείτε στην πρώτη σελίδα, στην ενότητα Δελτία Τύπου, την εξής ανακοίνωση με ημερομηνία 9 Απριλίου:

”Υπογράφηκε χθες (σ.σ. 8 Απριλίου 2007) η δεύτερη φάση που αφορά στην αποπεράτωση της Ιασώ Θεσσαλίας με την κατασκευάστρια εταιρία Intrakat ύψους 20,7 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ.

Ο προβλεπόμενος χρόνος αποπεράτωσης του έργου είναι 22 μήνες μετά την υπογραφή του συμβολαίου, δηλαδή περί τα τέλη του 2008”.

Πού θα πηγαίνουν λοιπόν οι ασθενείς, σε... γιαπί;

Υ.Γ. Στη συνέντευξη δηλώνεται επίσης ότι θα υπάρξει νέα επιστροφή κεφαλαίου και διανομή δωρεάν μετοχών. Ελπίζουμε να μη βγει διάψευση και γι’ αυτήν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v