Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 7 2015

Μήπως οι «δεν πληρώνω» θα... πληρώσουν περισσότερα;

Μήπως οι «δεν πληρώνω» θα... πληρώσουν περισσότερα;

Κύκλοι της αγοράς συμβουλεύουν τους πολίτες που έχουν τη σχετική οικονομική δυνατότητα να συνεχίσουν να καταβάλλουν τις υποχρεώσεις τους προς την εφορία και κατά την προεκλογική περίοδο, καθώς -παρά τη γενικότερη περιρρέουσα ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί- ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δηλώσει ποτέ ότι θα επιστρέψει ή ότι θα χαρίσει ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς επιχειρήσεις ή νοικοκυριά που έχουν οικονομική δυνατότητα.

Γενικότερα, υπήρξαν φορές που σε παλαιότερες εκλογικές αναμετρήσεις ορισμένοι που ενσυνείδητα είχαν σταματήσει να καταβάλλουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, τελικά ίσως και να ευνοήθηκαν. Αυτό ωστόσο δεν είναι βέβαιο ότι θα επαναληφθεί και τώρα.

«Όσοι έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν, νομίζω ότι το καλύτερο γι' αυτούς είναι να το πράξουν», δηλώνει στο Euro2day.gr παράγοντας της αγοράς, συμπληρώνοντας: «Δεν είναι μόνο το ύψος της προσαύξησης που επιβαρύνει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, αλλά και το γεγονός ότι το υπουργείο πλέον έχει τη δυνατότητα σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα -με μία ομαδική εντολή στον υπολογιστή- να εισπράξει τα χρωστούμενα ποσά από τα βιβλιάρια καταθέσεων των οφειλετών.

Όσο για το ενδεχόμενο εκλογής κυβέρνησης με βασικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, θα έλεγα ότι η νέα αυτή κυβέρνηση θα πρέπει να υλοποιήσει μέσα στο 2015 έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό. Αν υποθέσουμε ότι θα χαρίσει φορολογικές υποχρεώσεις του παρελθόντος, από κάπου αλλού θα πρέπει να βρει τα χρήματα αυτά και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα, πράγμα που φαντάζει αδύνατο».

Χαρακτηριστική άλλωστε είναι και η επισήμανση που έχει κάνει ο κ. Στέφανος Μάνος μέσω του διαδικτύου: «Παρακολουθώντας τις πρωινές "ενημερωτικές" εκπομπές εντυπωσιάζομαι από την αδυναμία των δημοσιογράφων να θέσουν συγκεκριμένα ερωτήματα και να απαιτήσουν συγκεκριμένες απαντήσεις. Για παράδειγμα: "30 Ιανουαρίου και 27 Φεβρουαρίου πρέπει να πληρωθούν η 5η και η 6η δόση του ΕΝΦΙΑ αντιστοίχως. Αν το κόμμα σας σχηματίσει κυβέρνηση θα επιμείνετε σε αυτήν την πληρωμή ή θα την καταργήσετε;"».

Με άλλα λόγια δηλαδή, ο κ. Μάνος αμφισβητεί έντονα την πρόθεση της επόμενης κυβέρνησης, όποια και αν είναι αυτή, να χαρίσει τρέχουσες φορολογικές υποχρεώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v