Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 22 2015

«Φιέστα» με Cosco για τα νέα έργα στο λιμάνι

«Φιέστα» με Cosco για τα νέα έργα στο λιμάνι

Με την παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και υψηλόβαθμων στελεχών του κινεζικού ομίλου Cosco πραγματοποιείται σήμερα η θεμελίωση των έργων στο δυτικό τμήμα της προβλήτας 3 του ΟΛΠ, μετά την πρόσφατη κύρωση του φιλικου διακανονισμού μεταξύ των δύο πλευρών από τη Βουλή.

Η άμεση εκκίνηση των εργασιών, λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση του πολύμηνου παζαριού Αθήνας - Πεκίνου - Βρυξελλών για τον φιλικό διακανονισμό, έχει συμβολικό χαρακτήρα για την κινεζική πλευρά που θέλει να δείξει πως επενδύει στον Πειραιά.

Η ΣΕΠ, η θυγατρική της Cosco που διαχειρίζεται τον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά, έχει ανακοινώσει πως για την κατασκευή του δυτικού τμήματος της προβλήτας 3 (και τα άλλα μικρότερα έργα που περιλαμβάνονται στον φιλικό διακανονισμό) θα επενδύσει 230 εκατ. ευρώ. Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα εργαστούν περί τα 200 άτομα, ενώ με τη λειτουργία του έργου δημιουργούνται 800 μόνιμες θέσεις εργασίας.

Με τη λειτουργία του δυτικού τμήματος, η ετήσια δυναμικότητα των εγκαταστάσεων που τελούν υπό τη διαχείριση της ΣΕΠ (Προβλήτα 2 και Ανατολική και Δυτική Προβλήτα 3) θα αυξηθεί σε 6,2 εκατ. εμπορευματοκιβώτια, έναντι 3,7 εκατ. εμπορευματοκιβωτίων σήμερα. 

Η υπόθεση της Cosco και του Πειραιά εξακολουθεί να αποτελεί αφορμή για έντονη αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.

Τελευταία αφορμή υπήρξαν οι δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή Θεοδ. Δρίτσα σύμφωνα με τις οποίες θα επανεξεταστεί η σύμβαση με τους Κινέζους. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v