Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 18 2007

Βάρδας: Κοντός ψαλμός αλληλούια

Από τις μετοχές που δεν έχουν ”τρέξει” (μόλις +5,3% το τελευταίο δωδεκάμηνο) ο Βάρδας, παρά την υψηλή μερισματική απόδοση που προσφέρει (15 λεπτά, ή ένα εντυπωσιακό... 6%).

Η εισηγμένη εταιρία βέβαια έχει πολύ καιρό να ”βγάλει είδηση”, σε αντίθεση με τον βασικό της μέτοχο που συχνά-πυκνά απασχολεί τη δημοσιότητα με την ιδιότητά του ως προέδρου του ΣΕΣΜΕ.

Λέγεται μάλιστα ότι η στασιμότητα του τίτλου στο ταμπλό οφείλεται στο ότι τραπεζικό θεσμικό χαρτοφυλάκιο ρευστοποίησε –αφού είδε και απόειδε μήπως και βγάλει κεφαλαιακά κέρδη- τη θέση του στην εταιρία.

Από την άλλη πλευρά, στον κλάδο της ένδυσης αναμένουν γενικώς πολύ καλά αποτελέσματα τριμήνου, για μια σειρά από λόγους (αυξημένη ζήτηση, φέτος ήταν πιο νωρίς το Πάσχα κ.λπ.)

Επίσης, η εισηγμένη εταιρία έχοντας ”φρενάρει” φέτος τον ταχύτατο ρυθμό διεύρυνσης του δικτύου καταστημάτων που παρουσιάζε τα προηγούμενα χρόνια, λογικά θα διαθέτει τώρα ”ωριμότερα”, άρα και αποδοτικότερα, καταστήματα.

Όλα αυτά βέβαια αποτελούν ”σκέτη θεωρία”.

Για την... πράξη, θα πρέπει να περιμένουμε λίγες ακόμη ημέρες, μέχρις ότου έχουμε μια ”πρόγευση”, μέσω των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου.

Κάποιοι μάλιστα φαίνεται να προεξοφλούν ότι θα είναι πολύ καλά κι έχουν αρχίσει να ”λαμβάνουν θέσεις”.

Εξ ου και η κάποια κινητικότητα των τελευταίων συνεδριάσεων.

Κοντός ψαλμός αλληλούια…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v