Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 21 2007

Η JP MORGAN, η HVB και το σκάνδαλο των ομολόγων!

Με τίποτα δεν πέφτουν οι τόνοι στην υπόθεση των ομολόγων. Τώρα μάλιστα που ”ξεσπάθωσε” κι ο Παπαμαρκάκης της NORTH, και αποφάσισε να ανοίξει το στόμα του, τα πράγματα μάλλον θα γίνουν σοβαρότερα.

Οι παλιότερες δηλώσεις της JP MORGAN ότι πίστευαν ότι η NORTH θα πάρει το ομόλογο για να το κρατήσει, εκτός του ότι διαψεύστηκαν επίσημα από την τελευταία, δεν πείθουν και για έναν άλλο πολύ σοβαρό λόγο.

Οι εμπλεκόμενες εταιρίες του κ. Παπαμαρκάκη έχουν assets υπό διαχείριση, περίπου 1 δισ. ευρώ. Πώς λοιπόν θα δέσμευε σχεδόν το… 30% του ενεργητικού της σε ένα και μόνο δομημένο ομόλογο; Υπάρχει άλλος διαχειριστής που να έχει κάνει κάτι τέτοιο, για να το κάνει κι αυτός;

Στο μεταξύ τώρα, που αποκαλύπτεται ότι η HVB Ελλάδος έχει μεσολαβήσει και στην πώληση ενός άλλου δομημένου σε Ταμείο (ΤΣΠΕΑΘ), αρχίζει να γίνεται περίεργη η εκ συμπτώσεως ανάμιξη της γερμανικής τράπεζας σε δύο σχεδόν ολόιδιες υποθέσεις…

Σοβαρή και μεγάλη η JP MORGAN, το ίδιο και η γερμανική HVB, αλλά στην ανάμιξή τους στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι πια προφανές ότι η… φάβα έχει κάποιο ”λάκκο”.

Όχι τίποτε άλλο, μη λέμε κιόλας ότι το σκάνδαλο το έκανε μόνος του ο Πρινιωτάκης και κάνα δυο άλλοι… μικροάπληστοι, γιατί γελάει ο κόσμος, από τους ειδικούς που ξέρουν πώς λειτουργεί η αγορά των ομολόγων (ιδίως των δομημένων) μέχρι και τους απλούς πολίτες που έχουν αρχίσει να είναι πιο… υποψιασμένοι σε τέτοια θέματα!

Υ.Γ.: Είπαμε στην αρχή αυτής της υπόθεσης ότι θα πέσουν κεφάλια κι επίμένουμε -ακόμη- παρότι η αργοπορία είναι... χαρακτηριστική. Ίσως όσο αργεί ο πρωθυπουργός να πάρει τις αποφάσεις του, τόσο μεγαλύτερο να είναι το κόστος για την κυβέρνησή του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v